• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"FINALE PRIJE FINALA!" Dvomeč Krupe i Laktaša u Kupu RS - "Duel dvije najbolje ekipe u Prvoj ligi!"

Autor Dragan Šutvić

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u prvoligaškom takmičenju igraju za mjesto u finalu Kupa Republike Srpske.

 krupa laktaši kup rs najava  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Finale prije finala – tako je okarakterisan dvomeč Krupe i Laktaša u polufinalnoj fazi Kupa Republike Srpske.

Dva prvoligaša RS će 12. aprila i 3. maja dati odgovor na pitanje "Ko će igrati u velikom finalu?", u kojem će za rivala imati – banjačučki Borac ili Zvijezdu 09 iz etno-sela Stanišići.

Predstavnici ovog kluba su dan prije prve utakmice, u kanjonu Vrbasa, održala zajedničku konferenciju za novinare, a direktor Laktaša Igor Radeljić očekuje da sutrašnji duel predstavlja istinski spektakl.

"Sutra nas očekuje jedan veliki spektakl. Iskreno, ovo je za mene finale prije finala. Cijenimo Krupu, sav njihov kvalitet, sve što su uradili prethodnih godina, ali naravno da se nadamo da ćemo sutra ostvariti pozitivan rezultat za revanš u Laktašima. Apsolutno vjerujem u svoj stručni štab i ekipu, očekujem veliku podršku iz Laktaša, veliki broj navijača i na kraju očekujem da ćemo igrati u finalu Kupa Republike Srpske", rekao je Radeljić, navodeći i da je zajedničko obraćanje medijima način podizanja digniteta Kupa RS.

"Krupa je rezultatima posljednjih godina pokazala na kojem nivou i kako rade i samim tim su podigli fudbal Republike Srpske. Smatram da i mi idemo dobrim putem, prošle sezone smo osvojili titulu u Drugoj ligi dominantno, sad smo drugi u Prvoj ligi. Zato sam i rekao da je ovo finale prije finala i samim tim želimo da podignemo integritet Kupa."

Izvor: Promo/FK Laktaši

Trener Laktaša Miljan Bajić ističe da je ovo jedna od većih utakmica u posljednje vrijeme za Laktaše, kakve su i potrebne klubu.

"Krupu dosta dobro poznajemo, već smo mnogo puta igrali u posljednje dvije godine. Znamo kakav napadački potencijal imaju, pokušaćemo na to da odgovorimo i nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i da se sve rješava u drugoj utakmici u Laktašima. Nismo mi dugo bili u Prvoj ligi Republike Srpske, pa se ovo možda i prebrzo dešava. Međutim, sigurno da će kroz ove utakmice igrači rasti, ali i kompletan klub. Imamo ambicije, ali dosta će se pitati i protivnik. Poštujemo Krupu, to je ekipa koja na domaćem terenu rijetko gubi, već sam spomenuo taj napadački potencijal, na tome ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. – svi zdravi i spremni osim Runića koji već duži period van stroja", rekao je je Bajić, istakavši da je za njegovu ekipu ritam utakmica srijeda – subota veoma zahtjevan.

"Krupa i Zvijezda 09 uz još jednu-dvije ekipe imaju kapacitet da to izdrže. Mi se trudimo, s obzirom na to da imamo par igrača koji su u radnom odnosu. Međutim, za sad vrlo dobro balansiramo, imamo dobru podršku medicinskog tima i za sad uspijevamo."

U dva posljednja meča sa Krupom (jednom prvenstvenom i jednom pripremnom) Laktaši su primili čak devet golova (3:1, 6:3).

"Potencijal kakav ima Krupa u napadu ima malo koja ekipa. Na to ćemo morati da obratimo pažnju, da budemo fokusirani i kompaktni i da onda tražimo neku svoju priliku u utakmici."

Izvor: Promo/FK Laktaši

Prvotimac Laktaša Mihajlo Amidžić podvlači da ekipa spremno ulazi u ovaj dvomeč.

"Naši ciljevi su finale i, samim tim, osvajanje Kupa Republike Srpske. Mogu da kažem da je ekipa spremna i da željno očekujemo taj dvomeč. Imamo ogroman respekt prema ekipi Krupe, znamo da imaju kvalitet, ali ćemo dati sve od sebe da doensemo pozitivan rezultat iz prvog meča i da u Laktašima slavimo prolaz u finale."

Direktor Krupe Miroslav Balaban ne sumnja da će meč opravdati očekivanja javnosti.

"Mislim da spremni, i organizaciono i igrački, očekujemo tu utakmicu. Potrudili smo se, sa prijateljima iz Laktaša, da organizujemo zajedničku konferenciju za medije, da svi damo doprinos u podizanju Kupa Republike Srpske na viši nivo. Nadam se da će publika da odgovori, da će doći na stadion u Krupi na Vrbasu i da će to biti utakmica koja vraća vjeru u fudbal Republike Srpske."

Trener Krupe Vladimir Ilić ističe da su Krupa i Laktaši dvije najbolje ekipe u Prvoj ligi RS.

"To pokazuje i tabela. Imali smo priliku da vidimo u derbi utakmicama koje smo igrali, i mi i oni, da nismo gubili. I Laktaši i Krupa su u prvih šest kola imali po tri derbija u kojima su upisali pozitivne rezultate i to pokazuje da se u ovom trenutku radi o ozbiljnim ekipama. Poznajemo dobro ekipu Laktaša, znamo njihove kvalitete i da su u ovom trenutku zajedno sa nama u najboljoj formni. Sa te strane, očekujemo jednu odličnu utakmicu. Sa druge strane, mi smo branioci trofeja i imamo obavezu da opet pokušamo da se plasiramo u finale i opet osvojimo Kup. Sigurno će biti dosta naboja, i jednima i drugima znači finale Kupa. Pokušaćemo da riješimo prvi meč u svoju korist jer igramo na svom terenu. Mišljenja sam da moramo da imamo prednost pred revanš u Laktašima jer su oni izuzetno domaćinska ekipa", rekao je Ilić, napomenuvši da za ovaj meč ne konkurišu Đorđe Rosić i Bojan Batar.

Izvor: Promo/FK Krupa

Činjenica da Krupa u ovaj kup-meč ulazi uz relaksiranu situaciju u ligi olakšavajuća je okolnost za njegov tim.

"Sama činjenica da smo mi u prošloj utakmici imali priliku da u 60. minutu izvadimo tri-četiri nosioca koja će sutra igrati ide u prilog tome. Ekipa Laktaša je imala težu utakmicu za vikend, derbi protiv Slobode iz Novog Grada, koji su odigrali fenomenalno i zasluženo pobijedili iz svega priloženog. Sa te strane, mi smo energetski u prednosti, ali isto tako radi se o mladoj ekipi, koja zna šta želi i radi i ne krijemo da su neki od tih igrača koje Laktaši sad imaju bili naša želja. Međutim, radi se o organizovanom klubu koji štiti svoje igrače i na to ima apsolutno pravo. Bio je plan i ideja da u prvih šest kola ostvarimo pozitivne rezultate kako bismo kasniji dio prvenstva dočekali spremnije. Od subote, pa u narednih 28 dana, mi imamo devet utakmica koliko i ekipa Laktaša, i sa te strane jeste psihološki lakše što imamo u ovom trenutku 12 bodova više od prvog pratioca na tabeli."

Kapiten Krupe Miloš Perović vjeruje da dva tima mogu da pruže partiju na premijerligaškom nivou.

"Mislim da će nijanse odlučiti. Ući ćemo maksimalno angažovano u utakmicu, pokušaćemo da ostvarimo pobjedu kako bismo što mirnije dočekali revanš u Laktašima. Naše međusobne utakmice su na veliki broj golova, tako nešto očekujem i sutra. Obje ekipe imaju napadački potencijal, samo je pitanje da li će se iskoristiti šanse koje se budu ukazale."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC