• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U opel korsi krenuo ka Sitiju, a sad ga vodi ka tituli Lige šampiona!

Autor Mladen Šolak

Heroj Mančester sitija u Ligi šampiona, Španac Rodri ima neobičnu životnu priču.

 Rodri vozio opel korsu dok je igrao za Atletiko Izvor: Profimedia

Mančester siti poveo je u četrvtfinalu Lige šampiona protiv Bajerna 1:0 golčinom veziste Rodrija (26), udarcem lijevom nogom sa oko 20 metara. Švajcarac Jan Zomer pokušao je da odbrani, ali od majstorije asa rođenog u Madridu 1996. nije bilo odbrane. Sitijev heroj iz sjenke stupio je u prvi plan kad je bilo najbitnije i pogledajte kako je pogodio:

Mančester siti
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Rodri je učio fudbal u Atletiko Madridu od svoje 11 godine, ali je sa 17 morao da ode jer su "jorgandžije" pogrešno procijenile da mu fali fizičke snage. Potom je prešao u Viljareal, porastao do 191 centimetra i nakon tri odlične sezone u prvom timu ipak završio u Atletiku. Klub je platio svoju grešku 20 miliona, ali je na njemu samo godinu dana kasnije zaradio više nego triput više - 62,6 miliona funti! Pep Gvardiola dobro je znao koga kupuje i tri i po godine i dvije osvojene titule Premijer lige kasnije, jasno je da je pogodio.

Povrh toga što je na poziciji defanzivnog veziste stub igre Pepovih "građana", Rodri nije igrač kakvog biste očekivali od današnje zvijezde. Nema tetovaže, skromnost mu je jedna od najvećih vrlina i dokazuje je od početka karijere. Na primjer, paralelno sa nastupima za Viljareal on je studirao na Fakultetu za biznis i ekonomiju i bio je sigurno jedini igrač Primere koji je igrao protiv najvećih španskih timova, a živio u studentskom smještaju.

"Ljudi su bili šokirani kad su ga vidjeli, jer je igrao u Primeri i živio je u studentskom smještaju. Poslije nekoliko dana upoznavanja sa njim, sve je to postalo normalno kada je on u pitanju", rekao je svojevremeno za "Marku" Rodrijev drug, Valentin Henareho. "Dijelio je prostor sa svima, volio je da bude u društvu prijatelja i sjedio je na kauču sa svima ostalima. Naravno, bilo je čudno dok ga gledamo kako igra stoni tenis ili pere veš sa nama", rekao je on.

"Donedavno, on je vozio opel korsu, koju je kupio od jedne žene nakon što je dobio vozačku dozvolu. Savjetovali su ga da kupi bolji auto, zbog svoje bezbjednosti i zbog putovanja od Madrida do Kasteljona, gdje je studirao, ali nije shvatao zašto bi davao veći novac za automobil. Zapravo, jednom mi je pričao da su neki njegovi prijatelji 'ludi' za kupovinom dobrih automobila, a njemu je to samo sredstvo da pređe od tačke 'A' do tačke 'B'".

"Nije se promijenio ni kada je zaigrao u Primeri, njegov svakodnevni život ostao je isti. Rekao mi je da je potpisao za Atletiko Madrid uz picu koju je podgrijavao u smještaju. Dali su mu je poslije utakmice i nikad na osnovu te scene ne biste pretpostavili da je potpisao za Atletiko. Fudbal mu je bio na drugom mjestu, a porodica na prvom. Oni su bili zabrinutiji za njegovo studiranje nego za njegovu karijeru, jer su željeli da bude dobro obrazovan, pošto znaju da je fudbal lutrija", rekao je Rodrijev prijatelj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC