• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sir Aleks: Mislio sam da je sve izgubljeno

"Ne stidim se da priznam da sam mislio da nećemo pobediti kada je Ronaldo promašio penal", rekao je menadžer Mančester junajteda.

 Sir Aleks: Mislio sam da je sve izgubljeno  Izvor: MONDO

Nakon dramatičnog izvođenja jedanaesteraca, Mančester Junajted je uspeo da savlada Čelsi i treći put osvoji titulu prvaka Evrope, a menadžer "crvenih đavola" Aleks Ferguson kaže da je ponosan na svoje igrače koji sada treba da slave, ali da će on već od danas početi da razmišlja o narednoj sezoni.

Iako ima 66 godina, najtrofejniji britanski trener kaže da i dalje ima motiva, jer Mančester sada ima samo jednu titulu prvka Engleske manje od Liverpula, koji je pre petnaestak godna izgledao nedostižan.

"Bilo je to nezaboravno veče, ali već od danas ja počinjem da razmišljam o narednoj sezoni. Ja sam takav. Ponese me igra i u tim trenucima sam veoma emotivan, ali ta droga brzo izađe iz mene. Odmah se okrećem novim izazovima, a pre svega želim da pogledam svakog igrača u oči da bih video ima li u njima još gladi za trofejima", rekao je Ferguson.

Trofejni stručnjak priznaje da je u trenutku kada je Kristijan Ronaldo promašio penal pomislio da je sve gotovo.

"Ne stidim se da priznam da sam tada mislio da nećemo pobediti. Verujem da je u tom trenutku sudbina umešala prste i DžonTeri se okliznuo. Sudbina je očigledno htela da Mancecster osvoji trofej na 50. godišnjicu pogibije Bezbijevih beba", rekao je Ferguson.

Pema njegovim rečima, osvajanje titule omogućiće mu da dobije više novca za pojačanja u predstojećem prelaznom roku, mada okosnicu tima već ima.

"Najveći deo posla obavio sam prošlog leta. Sada imam kostur ekipe i to su Ronaldo, Karlos Teves, Vejn Runi, Rio Ferdinand i Nemanja Vidić, a važnu ulogu i dalje će imati veterani Rajan Gigs i Pol Skols. Računam da bi obojica naredne sezone mogla da odigraju između 25 i 30 utakmica, ali je svima jasno da su oni pri kraju karijere", kaže Ferguson.

Menadžer Mančestera kaže da je klub sada u boljoj poziciji nego 1999. godine, kada je u ekipi bilo mnogo više starih igrača.

"Sada imamo ekipu koja može da igra još pet-šest godina u manje-više istom sastavu i zbog toga verujem da u narednu sezonu možemo da uđemo sa ciljem da odbranimo obe ovogodišnje titule. Znam, naravno, da nije lako odbraniti Ligu šampiona, ali neki timovi su to uspeli. Nadam se da ćemo i mi biti u stanju da to uradimo, pogotovo što neki igrači imaju još dosta prostora da napreduju", rekao je Ferguson.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC