• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari neće putovati u Skoplje

Uprave FK Partizan i FK Škendija dogovorile su se da ne organizuju putovanja svojim navijačima na međusobne susrete u Beogradu, odnosno Skoplju.

 Grobari neće putovati u Skoplje Izvor: MONDO

Kako se ne bi ponovio Mostar 2007. godine, kada su izbili neredi na meču između Zrinskog i Partizana, zbog čega su crno-bijeli izbačeni iz evro-kupova na godinu dana, uprave srpskog i makedonskog šampiona napravile su nesvakidašnji dogovor.

Fudbalski klubovi Partizan i Škendija iz Makedonije dogovorili su se da se njihov dvomeč u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igra bez prisustva gostujućih navijača, objavljeno je u petak na sajtu crno-bijelih.

"Zajednička procjena je da je za umanjenje rizika neophodno obezbijediti odsustvo gostujućih navijača na obje utakmice. Dva kluba su podržala ovaj prijedlog i postigla dogovore u tom smislu", navodi se u saopštenju Partizana.

Na ovaj način samo su potvrđeni nagoveštaji ovakve odluke, koji su stigli ranije u petak.

Sastanku na stadionu Partizana, pored predstavnika oba kluba, prisustvovali su predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, FS Makedonije, Evropske fudbalske federacije (UEFA), Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i MUP Makedonije.

"Ova mjera će se sprovesti tako što navijači FK Škendija neće prisustvovati utakmici u Beogradu, a navijači FK Partizan neće prisustvovati revanšu u Skoplju. Na oba stadiona gostujući sektori ostaće zatvoreni i bez publike. Svim licima sa navijačkim obilježjima gostujućeg kluba neće biti dozvoljen ulazak na stadion. Takođe, oba kluba su dužna da prilikom prodaje ulaznica vode računa da gostujući navijači ne dođu u posjed istih", pojašnjeno je dalje u saopštenju i dodato:

"Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi i sa obostranim razumevanjem. Zaključak aktera je da će obje utakmice biti istinski praznik fudbala".

Partizan i Škendija prvi meč igraju u sredu od 20.45 u Beogradu, a revanš je 19. jula u Skoplju.

Ovaj meč proglašen je za utakmicu visokog rizika zbog toga što je Škendija pro-albanski klub, za koji navijaju albanski Makedonci iz Tetova. Ovaj klub je čak bio zabranjivan u staroj Jugoslaviji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC