• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne smijem da se vratim kući zbog Gadafija"!

Autor Mladen Šolak

Strašna vijest iz Libije podsjetile je ljubitelje fudbala u Srbiji na nekadašnjeg igrača crno-bijelih koji nije ostavio dubok trag u Humskoj

 Ko je Mohamed Zabija bivši fudbaler Partizana koji je nestao Izvor: MN PRESS

Otmica bivšeg igrača Partizana Mohameda Zabije podsjetila je ljubitelje fudbala u Srbiji na nekadašnjeg napadača koji je imao kratku, polugodišnju epizodu u Humskoj. Libijac je boravak u crno-bijelom obilježio ponekim čudnim navikama, poput one da se ne pojavljuje redovno na treninzima, ali i sa komplikovanom životnom pričom.

I tada, manje od godinu dana nakon ubistva nekadašnjeg vođe te zemlje Muamera El-Gadafija, Zabija je u Beogradu govorio da ne smije da se vrati kući jer je podržavao svrgnutog vođu.

"Istina je, nepoželjan sam u rođenoj zemlji, jer sam podržavao Muamera el Gadafija! Otkako se politička situacija u Libiji promijenila, po instrukcijama Amerike, svi oni koji su bili za Gadafija se smatraju neprijateljima! Zato sam otišao, ali je moja porodica ostala tamo", govorio je Zabija tada.

Tada privremeno rješenje našao je u kupovini kuće u Maroku, sa planom da se nastani u toj zemlji, a karijera ga je poslije Beograda vodila u Alžir, Tunis i u libijski Al-Itihad iz Tripolija, što znači da mu je ipak bilo dozvoljeno da se vrati u rodnu zemlju, čiji je bio reprezentativac.

Boravak u Partizanu bio je neuspjeli pokušaj da se Zabija navikne na profesionalni fudbal u Evropi, jer je za njega bilo preteško da uđe u ritam redovnih dolazaka na treninge i svih obaveza koje nije morao da poštuje u prethodnom klubu, Al Arabiju iz Kuvajta, u kojem je bio zvijezda. "Dolazi kad hoće, tako je navikao u prethodnom klubu, rješavaćemo to u hodu", govorio je o Zabiji trener crno-bijelih Vladimir Vermezović.

Crno-bijeli su tako uživo vidjeli i nevjerovatnu scenu na jednom treningu, na kojima je Zabija pola sata prije kraja skinuo kopačke, otišao sa terena i krenuo ka svlačionici - i to bez bilo čije dozvole. Naknadno je objašnjavao da je imao stomačnih tegoba, ali je i ta scena blia pokazatelj da se Libijac ipak neće dugo zadržati u Humskoj, a ni u bilo kom evropskom klubu.

Prema posljednjim informacijama koje je dala njegova porodica, Mohamed je navodno nestao prošlog četvrtka i od tada se ne zna gdje je.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC