• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio pomoćnik Srbinu, sad postaje glavni trener! Proslavljeni Irac blizu povratka u klub gdje je počeo trenersku karijeru

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji reprezentativac Irske i proslavljeni as Mančester junajteda mogao bi da se vrati u klub u kojem je pomagao, između ostalog, i Veljku Paunoviću.

 džon o'šea se vraća u reding Izvor: Shutterstock

Proslavljeni irski reprezentativac Džon O'Šea je na početku trenerske karijere bio pomoćnik Veljku Paunoviću na klupi Redinga.
Sada bi, prema pisanjima engleskih medija, taj klub mogao da vodi samostalno!

Reding je, naime, ove sezone ispao u Ligu 1 (trećeligaški rang) uz pet bodova minusa za timovima van "crvene zone", a tokom takmičenja ovom klubu je oduzeto šest bodova zbog kršenja poslovnih pravila EFL-a.

Tako će klub sa stadiona "Madejski" nakon deset godina igranja u Čempionipu morati da se preseli rang niže, a kako ističu mediji na Ostrvu, rukovodstvo kluba u Ircu vidi rješenje za klupu koje bi klub ekspresno moglo da vrati među drugoligaše.

O'Šea je nedavno napustio klubu Stouka gdje je radio kao pomoćnik Aleksu Nilu kako bi se, kako je istakao, posvetio obavezama u reprezentaciji Irske, gdje u radu pomaže Stivenu Keniju.

Ipak, prema informacijama iz Engleske, mogao bi da se vrati u klub gdje je 2019. godine završio igračku, a potom i započeo trenersku karijeru, pomažući prvo u radu Veljku Paunoviću, a onda i Marku Bouenu i Hozeu Gomesu.

O'Šea je u dresu reprezentacije Irske odigrao 118 utakmica, a najveći dio klupske karijere proveo je u Mančester junajtedu, od 1999. do 2011. godine.

U dresu ovog kluba odigrao je ukupno 393 utakmice, osvojivši 14 trofeja, od čega pet u Premijer ligi, a po rastanku sa klubom sa Old Traforda, branio je boje Bornmuta, Rojal Antverpa, Sanderlenda i Redinga.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC