• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IDEM U PENZIJU!" Vlahovićev kapiten ostavlja fudbal - KRAJ JEDNE ERE!

Autor Milutin Vujičić

Legendarni kapiten Juventusa i reprezentacije Italije odlučio je da se penzioniše.

 Leonardo Bonući ide u penziju nakon sljedeće sezone Izvor: Profimedia/SIPA

Slavni italijanski fudbaler Leonardo Bonući objavio je da će mu naredna sezona biti i posljednja u profesionalnoj karijeri. Kapiten "stare dame" razmišljao je čak i da ovog ljeta ostavi fudbal, međutim želi da ispoštuje ugovor koji ima sa klubom do 30. juna 2024. godine, posebno poslije svih problema u kojima se našao klub iz Torina. Očekuje se da će veliki broj igrača napustiti Juventus na ljeto, a Bonući će ostati još godinu dana kako bi im pomogao da "stanu na noge".

"Kada sljedeće godine završim karijeru, mislim da će jedna era odbrambenih igrača otići u istoriju. Posebno mislim na italijansku odbranu. Bila je čast igrati sa nekima od najvećih, a nadam se da će kao što su Barezi, Maldini, Nesta i Kanavaro bili idoli, tako i naša 'trojka' biti takođe", rekao je Bonući misleći na svoje bivše saigrače Đorđa Kjelinija i Andreuu Barzalija.

Njih trojica su godinama donosili titule Juventusu, bili su važni i u reprezentaciji Italije, ali došlo je vrijeme za oproštaj. Prvi je u penziju otišao Barzalji (2019), Kjelini je otišao u MLS i neče dugo igrati, a sada je "tačku na i" najavio i Bonući.

Podsjetimo, štoper rođen 1. maja 1987. godine je ponikao u Interu, međutim nikada nije dobio šansu u ovom klubu što je sada jasno - ogromna greška. Preko Treviza i Pize je stigao do Barija gdje ga je primetio Juventus. Kupili su ga 2010. godine za oko 16 miliona evra i narednih sedam sezona je bio nezamjenljiv, sve dok se nije posvađao sa rukovodstvom i otišao u rivalski Milan. Svađa je trajala samo jednu sezonu, pa se 2018. godine vratio u Torino. Ukupno, odigrao je 500 mečeva za "staru damu" i postigao 37 golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC