• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAMA U "CVAJTI": Poslije 5 godina dočekali povratak u Bundesligu, krenuli da slave, a onda ŠOK!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna završnica sezone u njemačkoj "Cvajti!"

 HSV ostao bez Bundeslige Izvor: FOCKE STRANGMANN/EPA

Kakva luda završnica sezone u njemačkoj drugoj ligi – popularnoj "Cvajti"!

Darmštat je kolo prije kraja osigurao plasman u Bundesligu, pa su sve oči bile uprte ka mečevima između Regenzburga i Hajdenhajma, odnosno Sandhausena i HSV-a, gdje je viđena prava drama.

I Hajdenhajmu i HSV-u trebale su pobjede u posljednjem kolu kako bi osigurale drugo mjesto koje vodi direktno u Bundesligu i tako izbjegle baraž, a u prednosti je bio Hajdenhajm sa bodom više od HSV-a.
Klub iz Hamburga koji je 2018. godine prvi put ispao iz Bundeslige, pet godina čeka na povratak, a izgledalo je da on konačno stiže ove nedjelje.

Golom Dompea ekipa HSV-a je pvoela već u trećem minutu i tu porednost sačuvala do kraja, a kada su čuli da Regenzburg vodi 2:1 protiv Hajdenhajma navijači su utrčali na teren i krenuli da slave, međutim, vrlo brzo uslijedio je šok na Folkspark stadionu.

Kada je krenulo slavlje u Hamburgu ekipa Hajdenhajma je gubila, ali ono što navijači, pa ni igrači HSV-a nisu znali je da meč u Regenzburgu još traje, a upravo u sudijskoj nadoknadi desilo se ono najgore po njih.

Hajdenhajm je izjednačio iz penala u 93. minutu, a onda golom Klajndinsta u devetom minutu nadoknade preokrenuo na 3:2!  To je ujedno značilo da je Hajdenhajm prvi sa 67 bodova, koliko ima i drugoplasirani Darmštat, a HSV je ostao na trećoj poziciji i ponovo će morati u baraž za Bundesligu.

Kada su vijesti iz Regenzburga stigle do Hamburga uslijedio je muk. Pogledajte taj trenutak kada navijači HSV-a koji slave shvataju da su ipak ostali bez Bundeslige.

Prošle sezone HSV je upravo u baražu ostao bez Bundeslige pošto su u prvom meču slavili 1:0, a onda u revanšu izgubili 2:0.

Sada ih očekuje novi baraž, ovog puta protiv Štutgarta, a pitanje je koliko je nedjeljna „infarkt završnica“ prvenstva ostavila traga na ekipi Tima Valtera.

Prvi meč igra se u Štutgartu 1. juna, a revanš četiri dana kasnije u Hamburgu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC