• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA MU PROGLEDALA KROZ PRSTE! Sudija bio na skupu desničara, ali sudi finale Lige šampiona

Autor Milutin Vujičić

Uprkos najavama da neće suditi finale Lige šampiona, Šimon Marčinjak ipak na centru.

 Marčinjak ipak sudi finale Lige šampiona Izvor: Profimedia/Marcin Bulanda / PressFocus

Poljski sudija Šimon Marčinjak bio je viđen na centru igrališta 10. juna u finalu Lige šampiona, međutim zbog pojavljivanja na kontroverznom mitingu desničarske partije "Konfederacija" (29. maja u Katovicama), kao i poslije pritužbi brojnih nevladinih organizacija, činilo se da će biti sklonjen.

Ipak, nakon izvinjenja koje je Marčinjak uputio, UEFA mu je progledala kroz prste: "Kao FIFA internacionalni sudija, pravila ponašanja i fer-plej su mi uvijek bili na prvom mjestu i moj cilj je da prave vrijednosti prenosim i na ostale. Nikada nisam i neću tolesirati rasizam, antisemitizam ili intoleranciju što se vidjelo i na terenu. Uvijek ću biti protiv rasizma i popularizovati samo ono što označava dobrog čovjeka", poručio je Marčinjak.

Podsjetimo, u finalu Lige šampiona sastaju se Mančester siti i Inter na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, a na kraju će ipak Šibon Marčinjak biti glavni arbitar, objasnila je UEFA.

"Sljedeći Marčinjakovo saopštenje, UEFA smatra da su izvinjenje i objašnjene iskreni. UEFA je takođe kontaktirala organizaciju 'Nikada više' koja je povezana sa FARE mrežom, koja je prva izrazila zabrinutost zbog Marčinjakovog učešća na spornim događajima. Oni su tražili da Marčinjak ostane da sudi finale Lige šampiona, verujući da bi njegovo smjenjivanje samo pogurali promociju anti-diskriminatornih stavova. Na osnovu svih informacija, UEFA potvrđuje da će Šimon Marčinjak ostati da odradi zadatak glavnog sudije u finalu Lige šampiona", navodi se.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC