• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Mirno, ali i oprezno u Skoplju

Pobjeda od 4:0 u prvom meču protiv Škendije trebalo bi da bude više nego dovoljna za ukupnu pobjedu. Ali, u Partizanu ništa ne prepuštaju slučaju.

 PARTIZAN: Mirno, ali i oprezno u Skoplju Izvor: MONDO

Rasterećeni, nasmijani, ali ne pretjerano opušteni...

Ove riječi najbolje opisuju raspoloženje Partizanove ekspedicije pred polazak u Skoplje na revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Škendije.

Ubjedljiva pobjeda u Beogradu (4:0) srpskom šampionu garantuje bezbrižan revanš. I ne samo ona. Kvalitet je takođe na strani crno-bijelih. Ako je prvi dio ispita položen sa odličnom ocjenom, nema razloga da tako ne bude i u prijestonici Makedonije.

Međutim, uprkos tome što su makedonska i srpska javnost već prežalili klub iz Tetova doza opreza mora da postoji. Potcjenjivački stav prema rivalu nikako!

Koliko je malo potrebno da kola krenu nizbrdo najbolje se vidjelo prošle srijede u Humskoj kada je protivnik pravo ni iz čega došao u situaciju da povede. Ko zna kako bi se sve završilo da Vladimir Stojković nije odbranio udarac Hasanija sa bijele tačke...

Da se Škendija, bez obzira na rezultat, mora ozbiljno shvatiti svjesni su i trener Aleksandar Stanojević i igrači, koji redom ističu da je u Beogradu odigrano tek prvo poluvrijeme i da isti pristup meču mora da bude i u utorak uveče na stadionu Filip drugi.

Ovaj put Partizan će protiv sebe imati pun stadion. Po ranijem dogovoru dva kluba podrška Grobara će izostati iz bezbjednosnih razloga, dok će Škendiju bodriti jedna od najvjernijih i najekstremnijih publika u Makedoniji. Očekuje se oko 30.000 gledalaca.

Nije to jedina razlika u odnosu na beogradski duel. Ovaj put po mislima igrača crno-bijelih motaće se i Genk, naredni rival pobjednika dvomeča Partizan - Škendija. Htjeli Beograđani da priznaju ili ne, atraktivan protivnik je na čekanju, a tu činjenicu je vrlo teško potisnuti.

Pred polijetanje aviona, Stanojević je novinarima rekao ništa ne prepušta slučaju i da će u revanšu igrati u najjačem sastavu.

"Naravno da je mnogo lakše ići na revanš sa četiri gola prednosti, ali iz iskustva znam da je u fudbalu sve moguće i ništa nećemo prepustiti slučaju. Igraćemo u istom sastavu, sa maksimalno jednom izmjenom u odnosu na tim iz Beograda. Od igrača ću tražiti maksimalnu koncentraciju. Nikad se ne zna, ukoliko primimo jedan, ili ne daj bože, dva gola utakmica može da krene u pogrešnom smijeru", rekao je Stanojević.



Umjesto Stefana Babovića igraće Nemanja Tomić, koji je, naveo je Stanojević, dobro radio na treninzima.

Stanojević je rekao da nije razgovarao sa igračima o mogućim problemima koji ih očekuju u Skoplju, imajući u vidu da se očekuje pun stadion navijača Škendije.

"Nisam razgovarao sa fudbalerima o političkom aspektu, jer to nisam radio ni uoči prvog meča. Naš zadatak je da igramo fudbal. Nadam se da nećemo nasjesti na provokacije, jer ne bih volio da dobijemo kartone zbog predstojećih mečeva", rekao je Stanojević.

Inače, uprava Škendije pustila je prodaje u slobodnu prodaju, mimo dogovora dva kluba. Tako da postoji mogućnost da i navijači Partizana iz Makedonije budu na stadionu.

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor rekao je da će u slučaju bilo kakvih incidenata odgovornost snositi Škendija, jer se nije pridržavala dogovora.

(Vladimir Sukdolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC