• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija pojasnio svoj stav o povećanju broja stranih igrača: "Ograničen broj stranaca, ograničava kvalitet fudbala"

Autor Haris Krhalić

Predsjednik Borca Milan Tegeltija pojasnio je svoj stav o povećanju dozvoljenog broja stranih igrača u m:tel Premijer ligi BiH.

 Tegeltija pojasnio svoj stav o stranim igračima Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na konferenciji za medije bio je prisutan i predsjednik kluba Milan Tegeltija, koji je obrazložio svoj stav po pitanju stranih igrača u Premijer ligi BiH i broju istih koji se mogu naći u protokolu za jednu utakmicu.

„Mislim da ograničavanja broja stranaca na pet od 18, koliko se igrača može prijaviti za utakmicu, ograničavajući faktor za jedan iskorak u podizanju kvaliteta fudbala u Bosni i Hercegovini, a samim tim i lige. Mislim da se mora razmišljati o povećanju tog broja. Postoji taj arugment koji su koristili oni koji se zalažu za ograničenje, da se na taj način postiče razvoj domaćih fudbalera. Ja mislim upravo suprotno – uz kvalitetna strana pojačanja, domaći igrači mogu da podignu vlastiti kvalitet“, započeo je Tegeltija koji smatra da bi povećanjem stranih fudbalera u bh. klubovima, naša liga postala konkurentnija na evropskoj sceni.

„Siguran sam da bi klubovi iz Premijer lige BiH, uključujući Borac, sa većim brojem stanih pojačanja, bili puno konkurentniji na evropskoj sceni. Ako neke kvalitetnije svjetske lige nemaju problem sa tim, ne vidim razlog da kod nas to ograničenje bude tako restriktivno na samo pet stranaca. Mislim da je to, za broj stanovnika koji ima BiH i fudbalsku populaciju, malo. To ograničava razvoj fudbala, odnosno sputava podizanje kvaliteta lige. Publika voli da gleda kvalitetan fudbal, a da bismo im to pružili moramo da imamo na svakoj poziciji kvalitetne igrače“, zaključio je Tegeltija.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ako opda kvalitet fudbala zbog manjka stranaca zašto se zove liga RS?

Stranac

Ko je ovog doveo u Fudbal? Nije loptu u zivotu udario a on pametuje o fudbalu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC