• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viljaš Boaš - Murinjovske čini opet u Čelsiju

Igrači Čelsija kažu da ih novi trener razumije i da svako ima novu priliku da se pokaže i dokaže. A on na to uzvraća: "Imam tim kadar da osvoji LŠ".

 Viljaš Boaš - Murinjovske čini opet u Čelsiju Izvor: MONDO

Kontroverzni Portugalac Žoze Murinjo ostavio je dubok trag u Čelsiju. Na Stamford bridžu vjeruju da će im jedan drugi Portugalac takođe donijeti sreću i uspjehe.

Riječ je o Andre Viljašu-Boašu, mladom stručnjaku, koji je prošle sezone činio čuda sa Portom. Zanimljivo, i Murinjo je radio u Portu.

To što je Boaš tek koji mjesec stariji od recimo Frenka Lamparda niko u Čelsiju ne smatra minusom. Štaviše.

"Njegove godine su potpuno nebitne. Kvalitet se računa. Postoje neke novine, novi stil i novi način treninga u odnosu na prošlu sezonu (pod Karlom Anćelotijem). On nema pravila, tačnije ima pravila ali nam ih nije saopštio. Želja mu je da ih sami shvatimo i da ih se pridražavamo", kaže 33-godišnji Lampard.

Iskusni vezista Čelsija prenosi samopouzdanje koje ekipa ima.

"Mančester junajted, Mančester siti i Liverpul su već potrošili bogatstva na dovođenje kvalitetnih igrača, a mi već imamo jak tim. Mi vjerujemo u sebe, spremni smo na izazove", poručuje Lampard.

A Viljaš-Boaš je došao u Čelsi da pobjeđuje. To ni ne krije.

Po dolasku ekipu na dvonedjeljnu turneju u Aziji, njegova prva poruka navijačima je bila:

"Trofej će sigurno doći u Čelsi u predstojećoj sezoni", rekao je Portugalac, misleći na Ligu šampiona. Potom je samouvjereno nastavio:

"Čelsi je već igrao nekoliko polufinala, bio je jednom u finalu. Ne vidim zašto ne bismo mogli da uspijemo. U ekipi ima mnogo talenta. Uvjeren sam da će igrači sami prepoznati neke stvari koje treba da poboljšaju i potpuno iskoriste taj potencijal".

Viljaš-Boaš pred sobom ima nekoliko zadataka: najprije da pronađe dobitnu formulu u napadu, da "probudi" Fernanda Toresa, ali i da napravi pravu kombinaciju u vezi, pogotovo poslije ozbiljne povrede Majkla Esjena.

Jasna ideja Portugalca je da svakom fudbaleru ukaže šansu i na njima je da ga impresioniraju ili da potraže novu sredinu. Za razliku od Mančester junajteda ili Liverpula, Čelsi trenutno miruje na fudbalskoj pijaci.

Kupljen je golman Genka Tibo Kurtoa, a glavna meta je (ili bio je) Luka Modrić iz Totenhema.

"Nema potrebe da žurimo, niti ima logike u takvim razmišljanjima. Pred nama je dugih 15 dana. Ako bude bilo potrebno, izaćićemo na tržište i probati da poslujemo", kaže Portugalac uz osmijeh, upitan da li će požurivati upravu da mu dovede Modrića.

Da se neki drugi vjetar osjeća u Čelsiju, potvrđuje i kapiten Džon Teri.

"Svi smo srećni i svi imamo novu šansu. Neki igrači nisu dobijali šansu kod Anćelotija, ali sada su na novom početku. To donosi zdravu konkurenciju. Novi trener nas je, svakako, posmatrao, snimao svakog od nas prošle sezone i vidio gdje smo griješili. Nadam se da ćemo ispraviti te greške. Jer, Portugalac je donio neke nove ideje. A priprema utakmice mu je fantastična, to smo vidjeli kad smo igrali protiv Vajkomba. Najvažnije je da uživamo na treninzima. Naporno je, ali u tome je poenta", kaže Teri.

Da li ćemo gledati neki novi Čelsi?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC