• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tole: Inđijci, vidimo se opet u Superligi Srbije

Prvi čovjek srpskog fudbala pojasnio predsjednicima Novog Pazara i Inđije kako je donijeta odluka o posljednjem učesniku elitnog srpskog takmičenja.

 Tole: Inđijci, vidimo se opet u Superligi Srbije Izvor: MONDO

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić otvorenim pismima obratio se vodećim ljudima Novog Pazara i Inđije, Rasimu Ljajiću i Slavku Puvači.

Karadžić se u pismima osvrnuo na odluku Izvršnog odbora FSS da mjesto u eliti upražnjeno odustajanjem BASK-a popuni Novi Pazar, trećeplasirani tim Prve lige, a ne Inđija, pretposljednja u Superligi Srbije.

Karadžić je Ljajiću, kao i svima u Novom Pazaru, čestitao na istorijskom uspjehu, plasmanu u Superligu.

"Vjerujem da ćete zajedno izuzetnim profesionalnim angažmanom učiniti sve u cilju dalje ekspanzije kluba, njegovog takmičarskog napretka, ali i doprinijeti afirmaciji fudbala u tom dijelu Srbije", poručio je Ljajiću prvi čovjek srpskog fudbala.

On je zatim pojasnio zašto su Pazarci dobili "superligašku vizu".

"Nama je jasno da je u dogovoru čelnika dva kluba napravljena svojevrsna fuzija. Poštujući takmičarska ostvarenja, ali i jasno izražene sportske ambicije sa kojima su nam se obratili predstavnici Novog Pazara, donijeli smo tešku, ali i, duboko smo uvjereni, najbolju i najpošteniju sportsku odluku svrstavanjem kluba kojim predsjedavate u Superligu", dodaje se u pismu i izražava želja da će doći do skorašnjeg susreta.

U obraćanju predsjedniku Inđije Slavku Puvači, Karadžić je orazložio isto što i Ljajiću - da je "svojevrsna fuzija" BASK-a i Novog Pazara uticala na odluku kome će pripasti superligaški status.

"Na osnovu zahtjeva koje ste nam upućivali, kao i izvještaja u domaćim medijima, bilo nam je jasno da su sve instance Inđije željele da klub i u sljedećoj sezoni bude član Superlige. Na žalost, to nikako nismo mogli da prihvatimo, a prvenstveno iz razloga što je u danima po završetku prošle sezone. BASK se našao u izuzetnim finansijskim problemima i očigledno su vjerovali da u spajanju sa Novim Pazarom mogu da bar djelimično pronađu izlazak iz krize. Po tom pitanju, nijedan drugi klub se nije pojavio kao eventualni partner BASK-u i zato niko drugi nije ni bio realan kandidat za popunu mjesta u Superligi. Vjerovatno da predstavnici drugih klubova u tome nisu vidjeli interes".

Predsjednik FSS je pojasnio šta bi bilo da do "fuzije" nije došlo.

"Da nije došlo do saradnje između pomenuta dva kluba, izvjesno je da novih odluka ne bi bilo i da bi BASK nastavio sa takmičenjem u Superligi. Ali, zbog pomenutih problema u kojima se našao ovaj klub, to bi u mnogome stvorilo probleme u takmičenju i dobro je što je takva opcija izbjegnuta", stoji u pismu i dodaje se:

"Izvršni odbor FS Srbije je na posljednjoj sednici formirao Radnu grupu, koja ima zadatak da precizira član 5 Pravilnika o takmičenju i definiše način popune Super lige. Vjerovatno je za očekivati da se liga popunjava sa naredno plasiranim klubom iz Prve lige i time bi bile izbjegnute sve subjektivnosti u procesu odlučivanja".

Karadžić je na kraju izrazio nadu da će se Inđijci brzo vratiti u elitu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC