• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Čuda nema, ali ima pobjede Borca!

Borac nije napravio čudo protiv Makabija (3:2) u Banjaluci, ali je pobjedom "oprao" obraz poslije debakla u Haifi.

 LŠ (kval): Čuda nema, ali ima pobjede Borca! Izvor: MONDO

Banjalučani su (očekivano) završili učešće u drugom pretkolu Lige šampiona.

Bolji u dvomeču od crveno-plavih bio je izraelski prvak Makabi, koji je pitanje plasmana u dalje takmičenje riješio u Haifi (5:1) u furioznih devet minuta (0d 70. do 79.) kada je Borac popio četiri komada.

U revanšu na Gradskom stadionu u srijedu uveče, Borac je na krilima Branislava Krunića, dvostrukog strijelca i asistenta Nemanji Vidakoviću stigao do pobjede 3:2 (2:1) za čast i koeficijent za ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Makabi je dva puta uspijevao da stigne prednost i to oba gola je postigao poslije grešaka zadnje linije tima Zvezdana Cvetkovića. Jedanput je pogriješio Saša Kovačević, a drugi put Dragoslav Stakić. Kaznenu ekspediciju po gol Asmira Avdukića oba puta predvodio je Gruzijac Vladimir Dvališvili.


Iako je među najzagriženijim navijačima tinjala nada da Borac može da napravi čudo, poslije drugog izjednačenja u 53. minutu, sve je bilo jasno…

A krenulo je čudno, greška odbrane i Dvališvili je već u osmom minutu pogodio stativu, da bi u narednom napadu Borac stigao do prednosti.

Poslije centaršuta iz kornera i visokog skoka Krunića, lopta je odsjela u mreži Nira Davidoviča za veliko slavlje oko pet hiljada navijača u Banjaluci - 1:0.



Makabi je uzvratio u 24. minutu nakon greške odbrane domaćih, tačnije Saše Kovačevića. Loptu je iščeprkao Amaša, strijelac het-trika u Haifi, odigrao na desnu stranu prema Veredu, koji je potom na peterac uposlio Vladimira Dvašvilija. Gruzijcu nije bilo teško da pogodi gol Asmira Avdukića - 1:1.

Deset minuta kasnije, Borac je ponovo poveo i ponovo je strijelac bio Krunić. Sa desetak metara iz okreta je šutirao, Davidovič je dotakao loptu, ali se ona otkotrljala preko gol-linije - 2:1.


Da holandski sudija Ričard Bliesvel nije u prvom poluvremenu bio toliko na strani Makabija, rezultat u korist Banjalučana bio bi barem 3:1 jer je propustio da dosudi čist penal nakon što je u svom šesnaestercu rukom igrao Masilela.

U nastavku su gosti krenuli ofanzivnije, ali su do izjednačenja stigli u 53. minutu opet poslije greške odbrane Borca. Za razliku od prvog puta kada je pogriješio Kovačević, sada je Dragoslav Stakić krivac za gol. Amaša je asistirao za Gruzijca Dvališvilija, koji je sa desetak metara savladao Avdukića - 2:2.



I u finišu utakmice, kad se činilo da svi jedva čekaju kraj, bljesnuo je ponovo Krunić i na tacni uposlio VIdakovića, koji je sa šest, sedam metara pogodio za pobjedu - 3:2.

Sve u svemu, Borac je dostojno predstavio BiH i naš fudbal, ali ostaje žal za onih "crnih devet minuta" u Haifi jer u narednoj rundi Makabi igra protiv slovenačkog šampiona Maribora, s kojim bi Cvetkovićev tim u najmanju ruku bio ravnopravan rival.

Borac - Makabi 3:2 (2:1)
STRIJELCI: Krunić 9, 34, Vidaković 84 - Dvališvili 24, 54


Sudija: Ričard Liesveld (HOL). Žuti kartoni: Grahovac, Vidaković, Mikić, Kovačević (BOR), Bokoli, Amaša, Jahaja (MAC).

BORAC: Avdukić, Marković, Kovačević (od 66. Stupar), Grahovac, Raspudić, Vidaković, Mikić (od 90. S. Dujković), Žarić (c), Stajić (od 87. Dujaković), Stakić, Krunić. Trener: Zvezdan Cvetković.

MAKABI: Davidovič (c), Buljat, Jahaja, Bokoli (od 57. Jampolski), Dvališvili, Vered (od 75. Gadir), Tvata, Amaša (od 68. Azulaj), Golasa, Pilijavski, Mešumar. Trener: Eliša Levi.

IZ MINUTA U MINUT

1' Počela je utakmica na Gradskom stadionu, gdje se okupilo oko četiri-pet hiljada navijača.

8’ Dvališvili je između dvojice igrača Borca iskosa sa desne strane šutirao i pogodio srećom samo stativu gola Avdukića.

8' U sljedećem napadu, Borac je poslije kornera i nebeskog skoka Krunića poveo - 1:0.

13’ Sudija Ričard Bliesvel iz Holandije oštetio Banjalučane za čist penal nakon što je Masilela igrao rukom u šesnaestercu Makabija.

14' Krunić opet u stopostonoj šansi! Poslije kornera i gužve u kaznenom prostoru, strijelac dosad jedinog gola sa sa pet, šest metara pogodio stativu...

19’ Holandski arbitar "debelo" je na strani gostiju iz Izraela jer pored nekoliko žestokih previda u kojima je oštetio Borac nije dosudio ni očigledan aut u korist crveno-plavih.

24' Poslije greške odbrane Borca, Vered je prošao po desnoj strani i uposlio Dvališvilija, kojem sa pet metara nije bilo teško da zatrese mrežu Banjalučana - 1:1.

34’ Borac je ponovo stigao do prednosti i ponovo je strijelac Krunić. Sa desetak metara iz okreta je šutirao, Davidovič je dotakao loptu, ali se ona otkotrljala preko gol-linije - 2:1.

45’ Fantastičnu šansu propustio je Borac. Najprije je Grahovac šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je golman gostiju uspio nekako da odbrani, na odbijenu loptu natrčao je Mikić i sa 7, 8 metara je šalje visoko preko gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u koje su ofanzivnije ušli gosti, ali zasad nije bilo izratitijih prilika.

53' Izjednačenje! Opet isti scenario ... Ovog puta pogriješio je Dragoslav Stakić kod dodavanja, Amaša je odigrao povratnu loptu a Dvališvili sa osam metara je rutinski pospremio u mrežu - 2:2.

64’ Vidaković se našao u odličnoj šansi, ali je loše primio loptu nakon centaršuta Stajića, pa su gosti otlonili opasnost.

84’ Borac je ponovo poveo! Nakon Krunićeve asitencije, Vidaković je pogdio gol za trijumf.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC