• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Zvezda je iznad Vilotića i mene

Prosinečki najavio da je spreman da koriguje svoj stav da Milan Vilotić više neće igrati dok je on trener, jer vjeruje da je Crvena zvezda iznad svih.

 Prosinečki: Zvezda je iznad Vilotića i mene Izvor: MONDO

"Zvezda je iznad svih".

Ukoliko neko ovu rečenicu izgovara samo konfekcijski, u PR svrhe, onda ona postaje samo krilatica, a navijači to prije ili kasnije shvate.

Ukoliko neko zaista vjeruje u to što izgovara, onda to postaje stil života, nepisana obaveza i poruka da govornik zaista želi dobro klubu, makar zbog toga morao da gazi svoju riječ, ponos, da oprašta grijeh kakav možda u privatnom životu ne bi.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, izgleda, zaista vjeruje da je "Zvezda iznad svih", pa samim tim i iznad njega. Ne krije Robi da je, ljut kao ris, pred kraj priprema u Austriji poručio da "Milan Vilotić više neće igrati za Crvenu zvezdu dok je on trener".

Ali, isto tako, Prosinečki nema problem da četiri dana kasnije kaže:

"Rekao sam da Vilotić neće igrati dok sam ja ovdje trener, što nije u redu prema klubu, jer je Crvena zvezda iznad svih nas", u isti mah Prosinečki je priznao da je pretjerao u reakciji na Vilotićevo kršenje klupske discipline, ali i da je spreman da koriguje svoj stav za dobrobit kluba u kojem radi i kojem mnogo duguje.

Istog dana, u srijedu, Prosinečki i Vilotić su se sastali i u "četiri oka" razgovarali o svemu što ih je u Austriji stavilo u rovove. Poslije tog sastanka, izvjesno je da će Vilotić dobiti priliku da povrati izgubljeno povjerenje, ali ne i da zaigra odmah.

"On na prvim utakmicama sigurno neće igrati, ne očekujte da tek tako pogazim svoju riječ. Jedino ako hoćete da odem, onda može da se radi šta se hoće", podvukao je Prosinečki i pojasnio:

"Vilotić na početku sigurno neće igrati, a za poslije ćemo vidjeti. Zvezda je važnija i od mene i od igrača i moraćemo da nađemo rješenje koje će biti u njenom interesu".

To znači da će Prosinečki i dalje biti na mukama da sastavi stoperski tandem za prvu utakmicu u sezoni, 28. jula. Vilotić je i dalje "u kazni", Li Adi se tek vratio u Beograd i odradio prvi trening u srijedu, dakle potpuno je nespreman, Danijel Mihajlović trenira naporno, ali i dalje osjeća posljedice duge pauze zbog teške povrede koljena, a Uroš Ćosić je sa omladinskom reprezentacijom Srbije u Rumuniji i, ukoliko "orlići" prodju prvu fazu, neće biti u mogućnosti da se ukrca na let 26. jula, bilo za Letoniju, bilo za Bjelorusiju.

MONDO saznaje da će Crvena zvezda, ukoliko omladinci Srbije poslije dvije utakmice u grupi na EP ostanu bez izgleda za plasman dalje, zatražiti od selektora Dejana Govedarice da pošalje Ćosića u Beograd, kako bi mogao da pomogne klubu u jako bitnom trenutku.

Ipak, to je sve, ali ne izvjesno…

"U ovom momentu ne mogu da znam kada će se vratiti Ćosić jer je Evropsko prvenstvo tek počelo. Zato ne mogu ni da kažem da li će u prvim mečevima igrati Srdjan Mijailović, on ili neko treći. Vidjećemo..." , kaže Prosinečki da su mu ruke i dalje vezane.

Na sve to, Zvezda jako dugo već ne uspijeva da dovede pojačanje na poziciji stopera, koje je Prosinečki tražio i prije nego što je mogao da nasluti da će ga Vilotić dovesti u situaciju da ga suspenduje, da će Adi propustiti cijele pripreme zbog malarije, itd.

"I prije svega što se dogodilo s Vilotićem i Adijem rekao sam da nam treba stoper, radi jačanja konkurencije prije svega. Prošle sezone u jednom momentu nismo imali nijednog na raspolaganju. Ali, to mi ne smeta, igraću i bez štopera ako treba. Igraće Mićko (Mijailović), meni to nije problem... Pa, ako može Barselona, zašto ne bismo mogli mi. Zar nije Maskerano bio centralni odbrambeni, a Pujol sjedio na klupi iako nije bio povrijeđen? U fudbalu sve može..." , optimista je Prosinečki.

Prema saznanjima koje MONDO ima, Crvena zvezda najvjerovatnije neće dovoditi pojačanje na poziciji stopera za dvomeč sa Ventspilsom ili Soligorskom, ali će se potraga intenzivirati kako se bude približavala plej-of runda za popunu grupa Lige Evrope. Ne bude li Zvezda stigla do tog ranga takmičenja, novi stoper joj neće biti ni prijeko potreban.

Naročito, ukoliko Adi zaista profesionalno počne da ispunjava ugovorom preuzete obaveze. Ovog ljeta, tvrdeći da boluje od malarije, došao je u Beograd sa 25 dana zakašnjenja i propustio kompletne pripreme.

"Adi će biti kažnjen od strane kluba, ali ne zbog ovog kašnjenja, jer je donio papire iz bolnice, vjerovatno je i bio bolestan, ali ne želim da se bavimo nagađanjima. Kazna ga čeka jer je otišao ranije na odmor i zbog ponašanja koje je imao tokom posljednjih šest mjeseci, zbog svih odlazaka, kašnjenja sa reprezentativnih obaveza..." , kaže Prosinečki.

Uprkos svemu, mladi trener spreman je Adiju da pruži novu šansu.

"On je Zvezdin igrač, kao i Vilotić, tako da će imati adekvatan tretman. Ali, nije ništa radio dva mjeseca i vjerovatno nije odmah za igru. Biće potrebno bar mjesec dana da se pripremi, dobio je program i mora da istrči sve ono što je ekipa već odradila", razjasnio je Prosinečki.

Koliku Crvena zvezda muku muči sa stoperima jasno je iz gore napisanih redova, ali to ne znači da Prosinečki nema startnih 11 u glavi.

"Najbolje bi bilo da ne znam tim na sedam dana pred start sezone... Imam 14 igrača u najužoj konkurenciji i normalno je da svaki trener zna kostur ekipe još ranije", poručuje trener, koji je tokom završenih priprema nastavio da transformiše igru Crvene zvezde u ono što on smatra dobitnom kombinacijom, a to je posjed lopte, napad, dominacija, raznolikost.

Gledajući pripremne utakmice Crvene zvezde, stiče se utisak da ekipa ima "kratku" klupu i da je igrala padala u kvalitetu kada su se gomilale izmjene.

"Meni su i ostali okej. Svaki ulazak Kadua je bio odličan, zadovoljan sam kako igra i ko kaže da on neće imati minutažu. Vešović je sve bolji, Stojković se namaće, a i Savio je upotrebljiv... Možemo dosta toga da mijenjamo u sastavu, a to nam je i potrebno jer će sezona biti duga, biće kartona, povreda..." , svestan je Prosinečki, koji ne isključuje mogućnost da i mali, 16-godišnji Filip Janković bude "ubačen u vatru".

"A, šta je s Filipom Jankovićem, zašto on ne bi mogao da bude rješenje?", pita Prosinečki.

"I Jeremić pokazuje da može, dobro je fizički spreman, a izgleda da je počeo i malo više da razmišlja... "

Za kraj, Prosinečki je podvukao da se njegova Crvena zvezda neće adaptirati na igru protivnika, već…

"Sigurno neću mijenjati stil. Zvezda će igrati ovako dok sam ja tu i bez obzira na to ko je rival... Mogu da dođu i Šalke, Totenhem, Sevilja ili ne znam ko... S tako jakim rivalima bilo bi mnogo teško, ali mi se, nećemo mijenjati", naglasio je Prosinečki.

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC