• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Letoniji - skroman smještaj i oblaci

Crveno-bijeli letom preko Rige stigli u Ventspils, gdje će u četvrtak na dan utakmice najvjerovatnije padati kiša. Ekipa je odsjela u hotelu sa tri zvjezdice, jer... Boljeg nema!

 Zvezda u Letoniji - skroman smještaj i oblaci Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde stigli su na obalu Baltičkog mora. U gradić Ventspils, sa oko 43.000 stanovnika.

Tu će crveno-bijeli za dva dana, u četvrtak od 18 časova po lokalnom, a 17 po srednjeevropskom, odigrati prvu zvaničnu utakmicu u sezoni 2011/12. Protivnik je Ventspils, a igra se duel trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj Zvezda nije učestvovala prethodne tri sezone.

Igrači, stručni štab i prijatelji kluba su letom kompanije "Aviogeneks", koji je trajao dva časa, mirno sletjeli u prestonicu Letonije, Rigu, a potom autobusom krenuli na obalu, gdje su se oko 18 časova smjestili u Hotel "Vilnius", najbolji u gradu, a sa svega tri zvjezdice.

Zvjezdaše je u Letoniji dočekalo oblačno vrijeme i temperatura oko 20 stepeni Celzijusovih preko dana, dok će noći pasti na 12, 13 stepeni. U srijedu, kada će crveno-bijeli trenirati na "Ventspils Olimpiskais" stadionu, kapaciteta 3.200 gledalaca, u vrijeme odigravanja utakmice, očekuje se sunčano vrijeme, ali...

Prognoza kaže da će u četvrtak popodne u Ventpilsu biti pljuskova sa grmljavinom.



Koliko su u stručnom štabu Roberta Prosinečkog ozbiljno shvatili ovu utakmicu i protivnika, od kojeg priznaju da su jači, govori i podatak da je Crvena zvezda prvi put od doba Valtera Zenge otputovala na evropsku utakmicu dva dana ranije.

"Samim tim što smo otišli na put dva dana ranije, vidi se da smo ozbiljno shvatili ovu utakmicu", kaže trener Robert Prosinečki, koji je na put poveo 20 fudbalera, ali ne i defanzivce Milana Vilotića i Lija Adija.

Prosinečki je optimista, po prirodi, ali i nakon što je odgledao snimke utakmica letonskog tima, trostrukog prvaka te zemlje iz perioda od 2006. do 2008. godine. Jedino čega se trener pribojava je prosječna visina fudbalera Venspilsa, kaže da je polovina viša od 190 centimetara, što ukazuje i da su fizički jaki.



Ipak, u onome što čini fudbal, a to je vještina sa loptom, Prosinečki smatra da njegova ekipa ima nesumnjivu i ubjedljivu prednost. Ukoliko igrači ozbiljno shvate prvi ispit u sezoni, Robi je uvjeren da će se svi u Beograd vratiti nasmijani, do pola obavljenog posla.

"Utakmica može da ode u pogrešnom smjeru samo ako se ne uđe 100 odsto ozbiljno u nju. Ne kažem da smo već prošli Ventspils, ali mislim da smo bolji i da treba da učinimo sve da potom zakažemo jednu veliku utakmicu na svom stadionu u četvrtom kolu kvalifikacija", rekao je Prosinečki.

On će najvjerovatnije Letoncima suprotstaviti sljedeći tim: Bajković - Mikić, Mijailović, Tošić, Reljić - Kovačević, Dimitrijević, Evandro - Lazović, Borha - Kaluđerović.

"Mjesec i po dana smo naporno radili, a sve samo zbog te utakmice. Već u četvrtak izlazimo na teren da pokažemo šta smo uradili. Oni imaju kvalitet, ali mislim da smo bolji i da ćemo se mi pitati. Ako damo sve od sebe i uđemo u meč kako treba, vjerujem da neće biti problema", rekao je lijevi bek Crvene zvezde Stevan Reljić.

Očekuje se da će čarterima u Ventspils stići oko 200 navijača Crvene zvezde iz Srbije, a moguće je da će im se priključiti i oni koji žive u regionu.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC