• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Poraz Partizana u nadoknadi vremena!

Partizan poveo preko Tomića u 65. minut, ali izgubio u Genku 1:2. Golove primio u 70. minutu iz penala i u 92.

 LŠ: Poraz Partizana u nadoknadi vremena! Izvor: MONDO

Šta su crno-bijeli prokockali u Genku! Imali su igrača više, pa su omogućili protivniku "egal" borbu. Imali su i vođstvo, a onda su golove primili samo pet miunuta poslije vodećeg pogotka i u 92. minutu.

Sve ono što ozbiljna ekipa ne smije sebi da dozvoli, Partizan je sebi dozvolio.

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Genk - Partizan 2:1 (0:0). Pogledajte foto-galeriju!

Strijelci su bili Nemanja Tomić u 65. minutu, Jele Fosen iz penala u 70. i Marvin Ogunjimi u 92!


Od dva cilja postavljena pred put u Belgiju, srpski prvak je ostvario jedan - postigao je gol. Željeli su crno-bijeli da, pored toga, ostanu neporaženi. A, po svemu viđenom u utorak uveče na Kristal areni, mogli su i morali da pobijede.

Ovako, poslije nekoliko nedopustivih grešaka, moraće naredne srijede u Humskoj da anuluraju "minus" kako bi produžili nadu u još jedno učešće u Ligi šampiona i "ovjerili" plasman u Ligu Evrope.

A moglo je sve drugačije da bude...

Ekipa Aleksandra Stanojevića ostavila je utisak da je bolji rival. Navijači Partizana pribojavali su se neuigrane odbrane, a vezni red je u toj mjeri dominirao, da zadnja linija gotovo da i nije imala posla. Međutim, ono malo što je imala, Genk je pretvorio u pobjedu.

Najbolju šansu, pored golova, domaćin je imao preko Kenedija Nvangang u 31. minutu pošto je protutnjao pored Ivana Ivanova, ali nije bio precizan kada se našao "oči u oči" sa Vladimirom Stojkovićem.

Te prilike ne bi ni bilo da grčki sudija Kakulakis nije pogriješio.

Pustio je prednost (?!), a poslije promašaja Kenedija, pokazao je crveni karton Kelvinu Aneleu Ngkongki. On je, poslije duela sa Sašom Ilićem, ustao prije kapitena Partizana i zgazio ga. A Kakulakis je pustio prednost domaćinu...

I do tada su crno-bijeli dominirali u manevru, pokazali i kvalitet koji im je ranije manjkao - napadali su kroz sredinu, ali i po krilima gdje su djelovali bekovi Aleksandar Ranković i Vladimir Volkov. Svakako raznovrsnije nego ranijih sezona.

Tek što su se igrači vratili iz svlačionica Stefan Babović je napravio glupost. Napravio je prekršaj pred kaznenim prostorom Genka (?!) zbog kog mu je Grk opravdano pokazao put u svlačionicu.

Uprkos tome, odnos snaga na terenu se nije mijenjao.

Ipak, okvir gola prvi su pogodili Belgijanci. Preciznije, kevin De Brujne. Da li je htio da centrira ili zaista pokuša da iznenadi Stojkovića ostaće tajna, ali sa lijevog krila je pogodio prečku.

Nedugo zatim "revanširao" mu se Saša Ilić na drugoj strani. Kapiten crno-bijelih je "trznuo" loptu poslije udarca Nemanje Tomića i - prečka.

Partizan je poveo u 65. minutu:

Ilić je "izbacio" Eduarda, koji je prevario Torbena Džonaleta, ali je došao preblizu golmanu Laslu Kotelešu, pa mu je Mađar zaustavio šut. U stvari, samo je odbio loptu do Tomića (u igru ušao 12 minuta ranije), koji je sa sedam-osam metara precizno ciljao - 0:1.


Crno-bijelima je trebalo samo da nastave kako su i do tada igrali. Međutim, poput ekipa znatno nižeg rejtinga i kvaliteta, dozvolili su domaćinu da izjednači samo pet minuta kasnije.

Lopta je preletjela odbranu Partizana, a kada se Danijel Pudil našao usamljen u šesnaestercu, Tomić ga je srušio. Kukulakis je pokazao na bijelu tačku, sa koje je Fosen donio izjednačenje.


Zadovoljni su gosti bili i remijem sa postignutim golom, pa su u finišu kontrolisali razvoj događaja na terenu, ne želeći mnogo da rizikuju. Ali, napravili su još jednu grešku, i to u 92. minutu!

Ponovo je lopta otišla iza leđa odbrane, a rezervista Ogunjimi je reagovao na prvu i lobovao Stojkovića za konačnih 2:1.


Osim "pocrvenilog" Babovića, u beogradskom revanšu neće biti ni Vladimira Jovančića, koji je dobio drugi žuti karton u ovom ciklusu takmičenja.

GENK - PARTIZAN 2:1 (0:0)

STRIJELCI: 0:1 - Tomić u 65, 1:1 - Fosen iz penala u 70, 2:1 - Ogunjimi u 90+2. minutu.

GENK: Koteleš - Ngkongka, Nadson, Džonalet, Pudil - Bufel (od 46. Van den Bore), Hubert (od 71. Barda), Tožer, De Brujn - Kenedi, Fosen (od 85. Ogunjimi).

PARTIZAN: Stojković - Ranković, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara - Babović, Vukić, Ilić - Šćepović (od 53. Tomić), Eduardo (od 68. Jovančić).

STADION: Kristal arena. SUDIJA: Majkl Kukulakis (Grčka). ŽUTI KARTONI: Nadson (Genk), Ilić, Babović, Tomić, Jovančić (Partizan). CRVENI KARTON: Ngkongka (Genk) u 32, Babović (Partizan) u 48. minutu.

(Vladimir Sukdolak, izvještač MONDA iz Genka)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC