• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Sarajevo i Željo jure plej-of

Sarajevski vječiti rivali u četvrtak igraju prve utakmice trećeg pretkola Lige Evrope. "Bordo" tim gostuje Sparti u Pragu, a "plavi" dočekuju Makabi iz Tel Aviva.

 LE: Sarajevo i Željo jure plej-of Izvor: MONDO

Junak pobjede nad švedskim Orebrom (2:0) Nermin Haskić priželjkuje da Sarajevo reprizira igru s "Koševa" i u češkoj prestonici.

"Bilo bi sjajno da ponovo postignem dva gola, ali i da cijele ekipa ponovi igru iz revanš utakmice s Orebrom. Motiva, želje i borbenosti nam neće nedostajati. Idemo u Češku puni samopouzdanja. U Pragu želimo da ostvarimo dobar rezultat. Prije svega, da postignemo pogodak, a ako to uspijemo, otvorićemo vrata plej-ofa", izjavio je Haskić, prenose "Nezavisne novine".

Napadač "bordo tima", koji je došao iz banovićke Budućnosti, bi bio zadovoljan i minimalnim porazom od Sparte.

"Pobjeda je idealna opcija. Remi, recimo 1:1, takođe nije loš, ali i neki poraz minimalan uz, naravno, postignuti pogodak. Mislim da možemo da napravimo nešto od ovoga. Sparta je kvalitetna ekipa. Ne zavaravamo se da će biti lako, ali ćemo se potruditi da dokažemo da i mi imamo kvalitet", podvukao je Haskić.

Ekipa Sarajeva u srijedu putuje u Češku, gdje će na stadionu "Generali Arena", kapaciteta 20.854 mjesta, za gostujuće navijače biti osigurano 1.100 ulaznica.



I u Željezničaru su umjereni optimisti kad je u pitanju prvi dvoboj sa Makabijem u Sarajevu.

"Protivnik zaslužuje respekt, naročito ako se zna kako smo prošle godine prošli sa Izraelcima, ali se nadam da smo sada ozbiljniji, iskusniji, zreliji i spremni da pokažemo neko novo lice", rekao je Dino Đurbuzović, trener u stručnom štabu Želje.

Prema njegovim riječima, euforije ne smije da bude u taboru kluba sa Grbavice.

"Atmosfera je nakon dobrih rezultata i igara sa Šerifom opravdano dobra i trudićemo se da to reflektujemo i u četvrtak na 'Koševu'. Istovremeno, bez obzira koliko smo dobro odigrali u drugom pretkolu, sa velikom dozom respekta dočekujemo Makabi. Euforije nema i ne smije je biti. Ponašamo se kao da smo na početku i pokušavamo održati taj ambijent pred ovu izuzetno važnu utakmicu. Znamo šta nas očekuje. Ako uđemo u meč onako kako znamo, možemo očekivati povoljan ishod".

Đurbuzović ne želi da se bavi prognozama, iako je pobjeda ishod koji svi priželjkuju.

"I sa Šerifom nisam želio da gatam šta će se desiti i koji je to povoljan ishod. Najbitnije je da dobro odigramo. Može se reći da ne bi bilo loše 1:0 kao u utakmici sa Šerifom na 'Koševu', jer mislim da im u tom slučaju možemo u Izraelu u revanšu parirati", kazao je on.

"Plavi" se opravdano pribojavaju Izraelaca, jer je sjećanje na prošlogodišnji debakl (0:5, 0:1) u duelima sa Hapoelom još svježe.

"Mi smo na istom stadionu na kojem će se ove godine igrati utakmica u Tel Avivu prošle godine od Hapoela doživjeli debakl. Znamo kakve su to ekipe, ali mislim da smo sada mnogo bolji i da prošlogodišnji neuspjeh ne bi trebalo da se ponovi".

Izraelci su i ove godine favoriti. Međutim, favorit je bio i Šerif.

"Ne znam da li je Makabi jači od Šerifa i obratno. Šerif je možda ostavio neki dojam slabe ekipe, ali ne treba zaboraviti da smo ih prošli, jer smo imali više želje, htijenja i sreće. Ako ponovimo takav odnos prema igri, možemo se nadati nečemu i u utakmicama sa Izraelcima", zaključio je Đurbuzović.

Dobra vijest za domeće navijače je da će i pored kopči na nozi za utakmicu biti spreman golman Elvis Karić, dok će ekipa Makabija iz Tel Aviva najvjerovatnije biti oslabljena. Van stroja su kapiten Barak Jicaki i prvi napadač Eliran Atar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC