• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Samo strpljenjem možemo dalje

Trener Partizana rekao da će crno-bijeli u Beogradu iz strpljive igre i podrške navijača od koje se ježi, tražiti protiv Genka prolaz dalje.

 Stanojević: Samo strpljenjem možemo dalje Izvor: MONDO

Partizan je poražen u Genku (1:2) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se u Beograd vraća sa rezultatom koji srpskom šampionu daje nadu da uz pomoć publike može do plej-ofa.

Nakon prve utakmice mnogo toga je jasnije. Ipak, postavljaju se i nova pitanja.

Genk nije bauk, kao što je poslije saznanja da će igrati protiv crno-bijelih predstavljen u srpskoj javnosti. Partizan je pokazao da može mnogo više od onoga što je činio protiv Škendije.

Trener srpskog šampiona Aleksandar Stanojević, koji je uglavnom zadovoljan izdanjem svoje ekipe na Kristal Areni, strpljivo je poslije meča odgovarao na novinarska pitanja. Mladi stručnjak tvrdi da ga njegov kolega Frenk Ferkauteren ne može iznenaditi u Humskoj. Ali, da Partizan može Belgijance.

"Tačno znam kako će igrati u Beogradu. Pretpostavljam da će promijeniti napadače. Igraće na polukontru i prekide. Potpisujem da će tako igrati, ali ne znaju kako ćemo mi nastupiti".

Partizan je i u Genku bio blizu pozitivnog rezultata. Gol Belgijanaca u sudijskoj nadokandi srušio je snove crno-bijelih da mogu da izbjegnu poraz.

"Minut nas je dijelio od željenog rezultata. Mislim da je sticaj nesrećenih okolnosti doprinio da primimo drugi gol. Nažalost, poslije jedne dobre utakmice sa naše strane, mislim da smo nezasluženo izgubili", počeo je Stanojević analizu utakmice.

On je svjestan da se u fudbalu ništa ne dešava slučajno, pa tako ni gol Belgijanaca u dodatnom vremenu.

"Kontrolisali smo igru dok smo bili egal, i sa igračem više, sve dok nismo dobili bespotreban crveni karton. Uprkos kasnijem golu, tu smo prelomili utakmicu u suprotnom smjeru", svjestan je Stanojević da je greškama njegovih igrača dozvoljeno protivniku da stigne do pobjede.

"Mislim da smo mogli mirnije da završimo utakmicu i da je privedemo kraju na željeni način", dodao je on.

Partizan ima aktivan rezultat za revanš u Beogradu, ali i protivnika koji veoma dobro zna da ugrozi gol iz prekida i kontri.

"To je za ekipu koja igra u gostima veliki kapital. Moramo da budemo oprezni i nadam se da će nam navijači pomoći. Nećemo srljati i već sada znam da koji način ćemo igrati. Uz veliku podršku Grobara moramo da slomimo otpor Genka", optimista je šef stručnog štaba "parnog valjka".



Stanojević je mišljenja da Genk nije precijenjen, ali da je Partizan potcijenjen pred okršaje sa Belgijancima.

"Tek ćete vidjeti kakva je ekipa Genka. Prije pet dana su pobijedili Standard sa igračem manje i iza sebe u prvenstvu ostavili Anderleht i Briž. Nismo ih precijenili, nego su nas ljudi u Srbiji potcijenili zbog lošeg poluvremena u Skoplju i svih problema koje imamo. U Genku smo odigrali odličnu utakmicu i drago mi je da se stekao utisak da smo precijenili rivala. To znači da smo dosta dobro odradili posao".

Stanojević ključ pobjede u Beogradu vidi u strpljenju, nikao u srljanju.

"Rekao sam igračima na poluvremenu: 'Budite strpljivi, igrajte sporo, daćemo gol, to je pitanje trenutka. Nemojte da žurite, jer je Standard žurio i primio je gol iz prekida'. Mi smo sve to pokušali. Lakše je igrati kada nema pristiska, da se branite, da držite loptu u posjedu, a u Beogradu ćemo imati naših 30.000 navijača koji će nas tjerati da napadamo. Mi ćemo željeti da ostanemo strpljivi, ali, nažalost, u nekom trenutku ćemo krenuti. Zato ću raditi cijele nedelje da ostanemo strpljivi do 80. minuta", rekao je Stanojević.

"Mi želimo da se takmičimo. I protiv Genka smo to činili, ali smo u finišu ostali bez takmičarskog duha. Bespotrebno smo potrošili loptu na sredini terena, izašli na ofsajd iako nismo uigrani u zadnjoj liniji, a upozoravali smo na takve stvari".

I pored određenih grešaka, Stanojević je zadovoljan igrom svog tima.

"Ekipa je izgledala ozbiljno, u svakom trenutku smo znali šta hoćemo. Mislim da mogu da budem zadovoljan sa svim igračima".

Stanojević objašnjava zbog čega je savjetovao igračima da igraju sporije, iako se potvrdilo da je odbrana Genka zaista najslabiji dio tima i da crno-bijeli imaju dosta prostora na protivničkoj polovini.

Na novinarsko pitanje zbog čega u pojedinim trenucima Partizan nije krenuo malo otvorenije, odgovorio je: "Kada ste sa po deset igrača na terenu ekipi koja ima posjed lopte je mnogo lakše. Zbog toga sam insistirao da držimo loptu, da igramo sporije. Slažem se da smo imali tri-četiri situacije iz kojih smo mogli da ugrozimo gol rivala. Možda smo djelovali bojažljivo, ali kada upoznate ekipu Genka shvatite da su veoma opasni upravo u tim situacijama".

Stanojević je rekao da u Partizanu, osim Kamare, nema igrača koji imaju dobar šut sa distance, pa su se iz tog razloga njegovi fudbaleri slabije odlučivali na pokušaje iz daljine.

Ono što je posebno iznerviralo šefa stručnog štaba srpskog šampiona su bespotrebni kartoni Stefana Babovića i Vladimira Jovančića. Zbog toga će obojica da propuste revanš u Beogradu.

"To nije profesionalno. Teške riječi bih rekao sada..." , rekao je Stanojević, ali ipak ostao pribran.

"Nedopustivo je da zamjenik kapitena dobije na onakav način drugi žuti karton. Insistirao sam na poluvremenu da se ne ulazi u driblinge, da se igra brzo i da se ne dobijaju kartoni. Posebno sam to naglasio njemu i Saši Iliću. Planirao sam da ih zamijenim u 60-65. minutu, kada padne koncentracija, međutim desi se takva glupost. Veliku glupost napravio je i Jovančić. Znao je da ima karton i da u slučaju drugog neće igrati u revanšu. To je nezamislivo", ljutito je konstatovao Stanojević i najavio da će zbog novonastalih problema u revanšu u "vatru biti ubačeni" Nikola Ninković i Lazar Marković.

"I Babović i Jovančić su svjesni šta su uradili. Siguran sam da nije bilo našeg isključenja da bismo samljeli Genk u finišu i da ne bismo napravili greške koje je pravio Standard. Iz strpljenja bi postigli gol".



Stanojević nema dilemu koga je razočarao na terenu i koga bi izdvojio po dobrom izdanju.

"Stefan (Babović) me je razočarao zbog crvenog kartona, a prezadovoljan sam kako je Vukić odigrao. Zadovoljan sam kako su on i Ilić držali loptu i kontrolisali igru. Meda Kamara je uvijek u top izdanju i on igra iznad prosjeka. Zadanja linija je takođe dobro odradila svoj posao osim u dvije situacije kada je pala koncentracija, što je posljedica loše sinhronizacije. Generalno ne bih nekog posebno izdvajao. Htio bih da kažem pozitivnu priču o igračima koji su u posljednje vrijeme osporavni, a koji su prošle godine donijeli 'duplu krunu' i bili dio napada koji je po efikasnosti bio drugi u Evropi. Možda izgraju sporo, ali su uz Barselonu postigli najviše golova", u dahu priča Stanojević i priznaje da ga boli minimizovanje pojedinih igrača.

Zadovoljan je i igrom Nemanje Rnića, koji se dosta dobro držao na terenu s obzirom da prije meča odradio tek tri treninga.

Po završetku utakmice svi od jednog od fudbalera Partizana bili su ubijeđeni da će u Beogradu biti lakše i da će crno-bijeli igrati u plej-ofu Lige šampiona.

"To su rekli ovi što sam ih hvalio. Nemoj sad da ih kudim. Pa, što nisu riješili utakmicu u Genku", sa osmijehom govori Stanojević i nastavlja: "Hajde sad da ih vidimo u Beogradu. Neka preuzmu odgovornost i riješe meč", poručio je on, a na novinarsko dobacivanje da to učine prije 90. minuta - kratko odgovorio: "Ma, može i u devedesetom".

Stanojević se uzda i u čuvenu atmosferu u Humskoj, s obzirom da je na "Kristal Areni" najblaže rečeno ambijent bio mlak, bez velikog pritiska na fudbalere.

"Bila je pozorišna atmosfera, ali zato što smo mi držali loptu. Plašim se da i kod nas ne bude tako. Navijači moraju da budu strpljivi. Znam da se u Genku plaše atmosfere koja ih čeka, zato bih volio da opet sa navijačima imamo zajednički impuls, koji će nas nositi, a njih da sameljemo na osnovu toga. Ja se naježim kada pomislim šta nas čeka".

Stanojević je na kraju zaključio.

"U Beogradu ćemo vidjeti ko smo i šta smo. Da li smo kadri da izbacimo odličnu ekipu Genka".

Igrači Partizana zbog kasnog dolaska iz Belgije dobili su slobodan dan u srijedu. U četvrtak će ponovo svi na teren. Operacija "Genk - drugi dio" počinje!

(V.S. - MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC