• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaluđerović za MONDO: Samo lopta u prostor!

"Štoperi su im jaki, ali spori, pa bi lopte u prostor iza njihovih leđa bile odlična stvar", kaže napadač Crvene zvezde pred duel sa Ventspilsom.

 Kaluđerović za MONDO: Samo lopta u prostor! Izvor: MONDO

Napadač živi za gol.

Kad ga nema, frka je, ali kad se mreža zatrese, adrenalin kulja niz vene.

Centarfor Crvene zvezde Andrija Kaluđerović nije se nadavao golova tokom pripremnog perioda, a to po nekom "nepisanom pravilu" znači da će igrač pogađati kad bude trebalo. Konkretno, potrebno je u četvrtak od 18 časova po našem vremenu kada u Letoniji počne prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Ventspilsa i Crvene zvezde.

"Od mene se očekuju golovi i to je normalno, ja sam toga itekako svjestan. Trudim se da postignem gol u svakoj utakmici, od one pripremne, do najbitnije u sezoni. Tako će biti i u četvrtak, od prvog minuta ću dati sve od sebe da 'uhvatim' loptu kako treba i da Zvezda povede", kaže Kaluđerović za MONDO, ali se i ograđuje:

"Ipak, nebitno je da li će strijelac biti neko drugi ili ja. To meni nije važno, važno je da Zvezda u Beograd vrati pozitivan rezultat, a gol u Letoniji bio bi sjajna stvar".

Da li ti je pomoćni trener Žarko Đurović prenio neko zapažanje o igri Ventspilsa, jer ih je gledao uživo? Da li ti je rekao šta da radiš i kako da se krećeš?

"Da, rekao mi je Žare da su štoperi malo sporiji, ali jaki fizički i da bi naša prednost mogla da bude u loptama koje bi išle u prostor, iza njihovih leđa. Siguran sam da će ti biti mjesta da se pobjegne u pravi čas, a siguran sam da moji vezisti znaju kako i kada da pošalju loptu na pravo mjesto...", kaže Kaluđerović, koji je prošle sezone postigao 20 golova na 33 utakmice u crveno-bijelom dresu.

Znači, optmimista si?

"Veliki...", kaže popularni "AK99".

"Veliki sam optimista, ne samo za ovu utakmicu sa Letoncima, već mislim da ove godine imamo zaista kvalitetan tim, što će se i vidjeti na terenu".

Ako su Letonci u nečemu u prednosti, to je svakako takmičarski ritam. Njima je sezona u jeku, a i prošli su jedan dvomeč kvalifikacija protiv bjeloruskog Soligorska. Nasuprot njima, vama će ovo biti prva takmičarska utakmica u sezoni?

"U pravu ste, u tome su sigurno u prednosti, ali mi imamo bitniju prednost u suvom kvalitetu. Uprkos tome što će nam ovo biti prva prava utakmica, vjerujem da će doći do izražaja to što smo bolji s loptom, što smo tehnički i taktički ispred njih", ističe 24-godišnji napadač, koji se sprema da započne drugu sezonu u dresu Crvene zvezde.

Da li osjećaš da ekipa, pa i ti lično, imate snage za 90 minuta teške borbe?

"Imamo snage... Pakleno smo radili ovih mjesec dana, fizički smo maksimalno spremni i to će se vidjeti na terenu. Na vreme smo se vratili sa priprema i 'osvježili' nešto laganijim treninzima u Beogradu, tako da vjerujem da ćemo biti 'lagani' u nogama na terenu. Normalno je da se ekipa ne priprema tako da u prvoj utakmici sezone bude na vrhuncu forme, ali vjerujem da smo svakako bolji od njih", podvukao je Kaluđerović.

Utakmica između Ventspilsa i Crvene zvezde počinje u 19 časova po lokalnom, a 18 po srednjeevropskom vremenu, na stadionu "Ventspils Olimpiskais", kapacitet 3.200 mjesta. Revanš je 4. avgusta u Beogradu, a pobjednik dvomeča plasiraće se u plej-of rundu za popunu grupa Lige Evrope (18. - 25. avgust).

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC