• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Dupla kruna crno-bela!

Od 25. maja 2008. godine, pa najmanje do završetka sledeće sezone pisaće da je vlasnik duple krune u srpskom fudbalu - Partizan!

 MSL: Dupla kruna crno-bela!  Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan povratio je primat na domaćoj sceni. Crno-beli su "obili" trofejnu salu večitog rivala, peharu pobednika Kupa, dodali i onaj vredniji, sjajniji, dragoceniji... Slavi se titula!

Od 25. maja 2008. godine, pa najmanje do završetka sledeće sezone pisaće da je vlasnik duple krune u srpskom fudbalu - Partizan.

Posao koji je jesenas započeo Miroslav Đukić, dovršio je Slaviša Jokanović...

Odlučujuću pobedu, iako je bio dovoljan i bod, lider je osvojio na vrelom gostovanju Pod Bagdalom, u poslednjem 33. kolu MSL lige. Napredak jeste namučio tim Slaviše Jokanovića, ali nije osujetio slavlje Grobara, koji su opkolili Kruševac - 0:1 (0:0).

Strelac šampionskog gola bio je Lamin Dijara, ni kriv, ni dužan.

Njega je u 67. minutu, dok je padao pred golom Napretka, pogodio u leđa golman Saša Stamenković, a lopta je celim obimom prešla gol crtu, pre nego što su je u polje ispucali defanzivci domaćeg tima.

Stamenković, koji je do tog trenutka branio spektakularno, kratko je odbio oštar centaršut Đorđa Lazića sa desne strane, ali tako da je pogodio Senegalca u leđa.

Možda bi i bez tog gola Partizan remijem prigrlio 20. titulu, na deseti Kup, ali ovako je slavlje većeg dela od 13.000 gledalaca u Kruševcu bilo slađe...

U to vreme, Crvena zvezda je vodila sa 1:0 u Kuli, s tim da je taj meč kasnio 20 minuta.

Kada je reč o golu crno-belih, za njega je svakako najzaslužniji Lazić, koji je zaludeo Brankovića na desnom boku, a posle igrom slučaja bio kreator jedinog gola na meču.

Ovo je treća dupla kruna u bogatoj istoriji tima iz Humske, prva još od 1994. godine.

Partizan je slavio sa 1:0, pobednički gol postigao je na prilično komičan način, ali je moglo da bude i mnogo ubedljivije, da na golu Napretka nije stajao Zvezdaš (kako je sam priznao) Stamenković.

Kolosalnu šansu propustio je Portugalac Moreira u 52. minutu, kada je Stamenković paradom odbio šut Jovetića sa 11 metara, pravo Moreiri na grudi. On je primio loptu, namestio na volej i sa pet metara napucao čuvara mreže Kruševljana...

Uplašili su se tada crno-beli širom Srbije da bi njihov tim surovo mogao da bude kažnjen i ono što je usledilo, sledilo je krv u žilama svih kojima srce kuca za Partizan. U 64. minutu nastao je haos pred golom Mladena Božovića, u kojem se golman lidera nekako snašao i sprečio vođstvo domaćeg tima.

I pre, i posle te prilike, Partizan je bio znatno bolji tim.

Tim iz Humske bio je lider MSL od 2. kola, a od remija sa Vojvodinom 12. aprila, nanizao je osam prvenstvenih pobeda, iako ga je u stopu, nepogrešivo pratila Crvena zvezda. Lider je u toj trci primio samo dva gola.

Na kraju, sezona bez evropskih utakmica krunisana je duplom krunom...

U 90. minutu debitant u trenerskom poslu sa već dva trofeja, Slaviša Jokanović iz igre je izveo Stevana Jovetića, koji se uz ovacije oprostio od crno-belog dresa, nažalost, posle samo 60 mečeva u seniorskoj konkurenciji.

Bez Jovetića, ali sa kvalitetnim timom, "parni valjak" čeka pohod na Ligu šampiona...

ZVEZDI ZA UTEHU PRVI STRELAC LIGE

Kada su čuli za gol Lamin Dijare u 67. minutu meča u Kruševcu, fudbaleri Crvene zvezde dozvolili su sebi luksuz da odigraju nerešeno sa Hajdukom u poslednjem kolu šampionata, u meču koji je kasnio 20 minuta.

Kuljani su šesti put na 17 mečeva u svom gradu protiv crveno-belih izborili remi, uz jednu pobedu 21. maja 2003. godine - 1:1 (0:1).

Kada je svima na severu zemlje postalo jasno da će Partizan osvojiti duplu krunu, meč pred prepunim tribinama izgubio je na draži. Ognjenu Koromanu se nije ni igralo do kraja, pa je požurio da ode u svlačionicu.

Zbog grubog starta nad Dukićem isključen je u 69. minutu, a tri minuta kasnije izjednačenje Hajduku doneo je Komazec. On je na centaršut Dukića sa desne strane lepo reagovao glavom i iz neposredne blizine savladao Ranđelovića.

Prethodno je, u 36. minutu, na pas Milijaša, gol pogodio Igor Burzanović za vođstvo tada još aktuelnog šampiona. Kada je Crvena zvezda povela, u Kruševcu su se igrali prvi minuti drugog poluvremena, a rezultat je još bio 0:0.

Ipak, čudo se nije dogodilo, tako da će se svrgnuti šampion pripremati za kvalifikacije za Kup UEFA.

Na "Marakani" pripremaju i remont tima, koji je ovu sezonu obeležio eliminacijom u prvoj fazi Lige UEFA sa četiri poraza iz isto toliko mečeva, gubitkom oba trofeja, u Kupu i prvenstvu, smenom predsednika, dvojice trenera, sportskog direktora, odlascima nekolicine prvotimaca...


Ako je za utehu, iz redova Crvene zvezde dolazi najbolji strelac MSL, Nenad Jestrović, sa 13 pogodaka.

Dakle, Partizan je šampion, učestvovaće u drugom od tri kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U kvalifikacije za Kup UEFA idu Crvena zvezda, Vojvodina i trećeligaš Zemun, kao finalista Kupa. Evropu će "okusiti" još fudbaleri Borca, kao učesnici Intertoto kupa.

Od ranije je bilo poznato da iz Superlige ispadaju Bežanija i Banat, a mesto u eliti braniće fudbaleri Smedereva, kroz baraž meč sa pobednikom kvalifikacija četiri tima iz Prve Telekom lige Srbije (BSK, Rad, Voždovac i Metalac).

U Superligu direktno su se plasirali Javor i Jagodina.



Ukoliko ste (bili) na licu mesta, pošaljite fotke MMS-om, na broj 5565 i svi će videti vaš navijački trenutak.

REZULTATI 33. KOLA MSL:

Napredak - Partizan 0:1
/Dijara 67/

Hajduk Kula - Crvena zvezda 1:1
/Komazec 72 - Burzanović 37/

OFK Beograd - Vojvodina 2:0
/Novaković 50, Beljić 85/

Smederevo - Čukarički 1:0
/Atanacković 85/

Banat - Borac Čačak 0:1
/Rendulić 29/

Mladost Lučani - Bežanija 2:0
/Jeremić 1, Useni 40/

KONAČNA TABELA

Partizan 80, Crvena zvezda 75, Vojvodina 62, Borac 46, Napredak 41, Čukarički 40, Mladost 38, Hajduk 37, OFK Beograd 36, Smederevo 36, Banat 28, Bežanija 17 bodova.

LISTA STRELACA

Jestrović (C. zvezda) 13, Jovetić (Partizan), Dijara (Partizan), Ranđelović (Bežanija) 12...

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC