• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Duljaj pred gostovanje u Novom Sadu: Vojvodina može biti prekretnica

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crno-bijelih pred drugo kolo Superlige Srbije na pres konferenciji za medije otkriva kakvo je raspoloženje u klubu i kakav odogovor ima za Vojvodinu.

 Igor Duljaj pred Vojvodina - Partizan Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj oglasio se pred meč drugog kola Superlige Srbije protiv Vojvodine. Crno-bijeli u nedjelju od 19 sati gostuju u Novom Sadu, poslije burnog remija sa TSC-om (3:3) na startu sezone, poslije kojeg je uslijedio niz saopštenja i oštrih izjava na račun suđenja iz Humske. Nakon toga, prvi čovjek Sudijske organizacije Dejan Filipović odgovorio je crno-bijelima i sve to je povećalo temperaturu u srpskom fudbalu pred drugo kolo, u kojem će Partizan opet istrčati na derbi.

"Želim da sudije sutra budu u posljednjem planu, da bude dobra atmosfera, da dijele pravdu, što je jako važno i za nas i za protivnika. Svako griješi, griješe i oni, samo da to nije zlonamjerno. Ljudi smo, imamo pravo da griješimo sve dok to ne narušava interes fudbala. Veoma je važna podrška. Nekad je u pitanju pad koncentracije. Imali smo igrača manje u trenucima kad je TSC izjednačio, ali suđenje ne želim da komentarišem, htio bih i da fudbaleri zaborave na to. Drugi će pričati umjesto nas. Sad imamo barijeru oko nas, u vidu navijača i javnosti. Daju nam veliku podršku. Znate kako, jezik nema kosti, ali lomi kosti. Ako je neko slab - gotov je. Ljubav i podrška sa tribina dosta znače ekipi i to smo osjetili u Bačkoj Topoli", rekao je Duljaj.

U najavi meča, trener crno-bijelih je govorio i o zahtjevnom rasporedu svog tima na početku sezone.

"U posljednjih nekoliko godina imamo te prve četiri utakmice koje su izuzetno teške, ali moramo da igramo protiv svakog protivnika koji se nalazi u Superligi. Prvo kolo je bio TSC, slijedi utakmica protiv Vojvodine. Ne smije to da nas zavara što su igrali utakmicu u četvrtak. Većina njih nije igrala nekoliko dana prije toga. Najvažnije je kako ćemo da izađemo i ako budemo imali pristup kao u Bačkoj Topoli, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Imamo podlogu za to, jer su momci stvarno dali sve od sebe. Dali smo tri gola, imali smo šansi, najvažnije je da se ulazi u šanse. Sve u svemu, mislim da će biti dobra utakmica. Moram da napomenem da ovo ne bismo postigli da nije bilo podrške navijača i ovom prilikom ih pozivam da nam pomognu. Sada imamo i osjećamo njihovu podršku koja mislim da će biti sve veća".

Prokomentarisao je Duljaj Vojvodinu, koja je loše počela sezonu što u domaćim okvarima, tako i u Evropi, u kojoj je odmah ispala u dvomeču protiv Apoela.

"Uvijek kada se igra protiv Partizana, tu je i motiv više. Kolega Batak zna da motiviše tim, posebno kada igra kod kuće protiv Partizana. Imaju dosta dobrih igrača u sastavu. Tim je napustilo par igrača, imaju igrača koji su fantastični. Meni se najviše dopada Čumić, opasni su u kontrama. Kada se izgubi lopta, odmah se traži on. Opasan je po protivnički tim".

Partizan poslije Vojvodine putuje u Azerbejdžan gdje će u četvrtak igrati protiv Sabaha.

"Veoma važan je meč protiv Vojvodine, ali i sljedeći. Vojvodina je prva i najvažnija. Može biti i prekretnica da vidimo gdje smo, da nastavimo u ritmu, da budemo bolji. Ovaj tim će biti bolji i bolji. Postoji osnova i baza za to. Milion puta ću to da ponovim, samo uz podršku navijača. Osjećam kao da imamo štit ispred sebe. Nemam potrebu da bilo kome udovoljavam ili da se bilo kome dodvoravam. Ako to budem činio izgubiću sebe, a kad budem pokušao da tražim sebe izgubiću druge. Partizan je u ovom trenutku najvažniji. U gradu se osjeća pozitvna energija kod navijača, znam da će ih biti dosta u Novom Sadu. Potrebno su i meni i ekipi. Rekao sam igračima da će uživati podršku publike dokle god budu davali sve od sebe. Ona nam je ponovo 12. igrač, vjetar u leđa".

Igrački kadar crno-bijelih još uvijek ulazi u formu, ali neće biti velikih iznenađenja pred sljedeći duel na Karađorđu. Takođe, crno-bijelima je i dalje neophodan i novi štoper.

"Proces stvaranja tima nije lak. Još jednom kažem da to nije alibi, već činjenica. Saldanja je uradio jedan trening, Severina sedam, a neko je odigrao na svježini, ne znači da će to uraditi i sutra tako. Nama su utakmice važne da igrači uđu u formu. Važno pojačanje je i Stojković, treba pronaći žicu kod igrača, žica je kada svako ima zdravu konkurenciju". Fizički smo u deficitu, imamo tri štopera, potreban je četvrti. Teško je ući u početak sezone. Može da se dogodi žuti i crveni karton, pa da improvizujemo. Nije poenta uzeti samo da bi uzeo, nego treba analizirati koji je to profil igrača koji je potreban Partizanu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC