• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilić: Hrvatska ne treba nikog da se boji

Selektor hrvatske reprezentacije smatra da će Srbija i Belgija biti najveći rivali Hrvatskoj na putu do Brazila.

 Bilić: Hrvatska ne treba nikog da se boji Izvor: MONDO

"Pali me pomisao da sjedim na klupi u Beogradu, u meču protiv Srbije", kaže on.

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Slaven Bilić umjereni je optimista poslije žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ističući da će Srbija i Belgija biti najveći rivali Hrvatskoj.

"Jasno je da će biti teško. Ne bih sada skupljao neke poene pa unaprijed govorio - mi ćemo sve satrti, to je najlakše učiniti. Nema većeg optimiste od mene, ja znam da mi to možemo proći. Nema razloga za strah, a da neće biti lako - nije nikad lako. Mi se, naravno, nikoga ne boojimo. Mi smo sa razlogom na papiru favorit, ne slažu se te grupe po abecedi već po rejtingu i rezultatima", rekao je Bilić za sajt Sportnet.hr komentarišući kvalifikacionu grupu u kojoj su Hrvatska, Srbija, Belgija, Vels, Škotska i Makedonija.

Ipak, Bilić je procijenio da će Srbija i Belgija biti najtvrđi orah za reprezentaciju koju vodi.

"Sve ekipe su za respekt, ali izdvojio bih ipak te dvije. Po individualnom kvalitetu igrača oni su prvi uz bok nama. Ne pružaju rezultate adekvatne tom kvalitetu, ali kad-tad će im se otvoriti."

"Srbi imaju visok kvalitet, ali i Makedonci imaju dovoljan kvalitet za borbu, a pritom su to utakmice koje se kod nas još uvijek neće shvatati isključivo kao fudbalske. Ima će vanfudbalske konotacije, drugačija je atmosfera na tribinama i oko utakmice, prilično antifudbalska", kaže Bilić.

Što se tiče Belgije, Bilić je pun hvala na račun te reprezentacije.

"Kad god pričam sa ljudima iz fudbala, meni se ta Belgija čini jednom od najpotentnijih mladih ekipa u Evropi, a koje nisu iz onog prvog razreda. Čudnim spletom okolnosti, nekim slabijim rezultatima u kvalifikacijama, završili su u tom trećem razredu, ali imaju potentnu ekipu, odlična su reprezentacija. Imaju iskusnog Van Bujtena, imaju Kompanija, Vermalena, ali i niz odličnih mladih igrača, poput Lukakua i Hazarda koje traži pola Evrope", rekao je Bilić.

On je ocijenio da nijedna kvalifikaciona grupa ne može da se nazove lakom i istakao da je ovaj žrijeb još jedan dokaz da "ne postoji okrutnije takmičenje od evropskih kvalifikacija za SP i EP".

"Praktično, nemaš prava na grešku, eventualno jednu. Brazil i Argentina mogu na SP i sa četiri, pet poraza, ovdje nemaš šanse tako da prođeš", primjetio je Bilić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC