• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUZI: Otkud mi u drugom šeširu?

Svako je na svoj način nezadovoljan ishodom žrijeba za kvalifikacije za SP u Brazilu. Francuzi dobili Špance i sada jadikuju što su bili u drugom šeširu.

 FRANCUZI: Otkud mi u drugom šeširu? Izvor: MONDO

Selektor francuske fudbalske reprezentacije Loran Blan bio je nezadovoljan žrijebom za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, jer su "pijetlovi" dobili Španiju.

Svjetski prvak iz 1998. godine i vicešampion iz 2006. godine bio je smješten u drugi šešir sa još osam reprezentacija, što se Francuzima nikako nije dopalo.

"Ne znam zašto su nas svrastali u drugi šešir i zašto su Grčka, Norveška i Hrvatska bile rangirane stepenik više", izjavio je Blan.

Francuska će osim sa Španijom u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu igrati i sa Bjelorusijom, Gruzijom i Finskom.

"Žrijeb je takav da morate da dobijete nekog iz prvog šešira, a nama je zapao najteži! Trebalo je i mi da budemo u toj grupi najboljih, a sada, eto, moramo da igramo sa najboljom reprezentacijom na svijetu. Šta da radimo, nemamo izbora", rekao je Blan.

Svjetska fudbalska federacija određuje šešire na osnovu aktuelne rang-liste, a Francuzi su trenutno na 10. mjestu. Što znači da su "ispod crte".

S obzirom na to da samo prvoplasirane ekipe iz kvalifikacionih grupa automatski idu u Brazil, Francuska će imati težak zadatak da bude ispred Španije. Ne i nemoguć.

"Kvalifikacije su uvijek opasne...Bjelorusi su nam uzeli četiri boda u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine (pobjeda u Parizu 1:0 i neriješeno u Minsku 1:1", kaže Blan.

Ono što je dobra strana grupe u kojoj je Francuska jeste to što je u njoj pet reprezentacija, dakle jedna manje nego u ostalim.

"Ako bismo govorili samo o Španiji, onda bi prva reakcija bila: Nema šanse! Ali, prvoplasirana ekipa ide u Brazil, a druga ide u baraž, dakle nije loše biti ni drugi. Uz to, imamo dvije utakmice manje nego reprezentacije u ostalim grupama", rekao je Blan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC