• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti "razbucao" Inter, Anri vidio "svoje"

Mančester siti deklasirao Inter i poručio: "Ove sezone nas se čuvajte". Tjeri Anri imao emotivan susret sa navijačima Arsenala.

 Siti "razbucao" Inter, Anri vidio "svoje" Izvor: MONDO

Mnogi sumnjičavo vrte glavom kada se pomene Mančester siti. U stilu: oni najviše troše, a nikad ništa ne urade.

Da li će sumnjičavci promijeniti mišljenje kada čuju da je Mančester siti u nedjelju na turniru u Dablinu deklasirao milanski Inter 3:0! A pritom su mu poništena još dva gola.

Inter je pao golovima Marija Balotelija (ko će kome nego svoj svome), Edina Džeke i Adama Džonsona u smiraj utakmice. Poništeni su i golovi Baloteliju i Džeki u oba navrata zbog ofsajda. Tom pobjedom Siti je osvojio trofej na turniru u Dablinu.

Za Mančester siti je predstojeća sezona možda i najvažnija u novijoj klupskoj istoriji. To često podvlači trener Roberto Manćini (kakve li ironije, bivši trener Intera).

Odlično je igrao Siti protiv Intera, a posebno problematični Mario Baloteli, koji je plaćen 23 miliona funti. Možda je ovog ljeta shvatio da je vrijeme da se uozbilji, možda su mu konačno kritike došle iz...znate odakle u glavu, a možda je jednostavno želio da se zabavi protiv svog bivšeg kluba.

"Mario bio trebalo da uvijek igra ovako kao danas. On je klasa, ima sve. Ako 'namjesti' glavu, može ovako da odigra", rekao je Manćini poslije meča.

Uglavnom, Baloteli je doveo Siti u vođstvo, udarcem glavom poslije centaršuta iz kornera na kraju prvog poluvremena. Kako je završeno prvi dio meča, počeo je drugi. Golo za Mančester siti. Edin Džeko, od koga se mnogo očekuje, odlično je reagovao na asistenciju odličnog Davida Silve (proglašen potom i za igrača utakmice) 2:0. U finišu meča Džonson je postavio konačnih 3:0.

Dejan Stanković je igrao za Inter i bio jedan od najboljih u redovima italijanske ekipe, a isto se može reći i za Aleksandra Kolarova koji je odlično djelovao po lijevoj strani Mančester sitija.

MANČESTER SITI: Džo Hart, Mika Ričards, Vensan Kompani, Leskot, Aleksander Kolarov (Karim Rekik 87'), Najdžel de Jong, Jaja Ture (Denis Suares 88'), David Silva (Geret Beri 79'), Džejms Milner (Adam Džonson 80'), Mario Baloteli (Šon Rajt-Filips 75'), Edin Džeko.

INTER: Cezar, Ranokija, Alvarez (Pacini 64'), Kivu, Kaldirola (Natilno 69'), Bjanketi, Snajder (Santon 75'), Dejan Stanković (Mariga 75'), Kristig (Muntari 27'), Eto, Pandev (Kastainjos 53').

TJERI ANRI "OPET KOD KUĆE"

Takođe na Ostrvu, ali u Londonu, sastali su se u prijateljskom meču Arsenal i Njujork Red Bulsi. Meč je završen 1:1, ali rezultat je ostao u sjenci novog susreta navijača Arsenala i njihovog velikog ljubimca Tjerija Anrija.

Francuz je igrao za Arsenal od 1999. do 2007. godine i postigao je 174 na 254 utakmice. Potom je prešao u Barselonu, a sada je član Njujork Red Bulsa.

"Igrao sam srcem, nisam glumac i oni to znaju. Uvijek sam želio da dam 100 odsto, nekada nisam uspijevao, ali navijači sve to prepoznaju. Odnos sa njima je uvijek bio fantastičan. Osjećam se kao da sam došao kući", izjavio je Anri poslije meča, dok su mu navijači londonskog kluba skandirali.

Zanimljivo, upravo je Anri "zabiberio" svom bivšem klubu, jer je aistirao kod izjednačujućeg gola Njujorka. Sjajno je proigrao Huana Agudela koji je uletio u šesnaesterac Arsenala, a njegov centaršut rezervista "tobdžija" Bartli ubacio je u sopstvenu mrežu. Time je njujorška ekipa osvojila trofej na Kupu Emirata.



Arsenal je ispoljio staru boljku - dominacija tokom većeg dijela meča, ali kada treba dokusuriti protivnika stane i potom ne umije da pobijedi. Prvi put u posljednje tri godine Arsenal nije osvojio "Emirejts kup".

Sve golove pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs

(MONDO - foto: AP i Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC