• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Srbija i Hrvatska? To je više od fudbala

Ivica Osim vjeruje da će utakmice između Hrvatske i Srbije imati i politički značaj i izrazio nadu da mogu donijeti pozitivan pomak na našim prostorima.

 Osim: Srbija i Hrvatska? To je više od fudbala Izvor: MONDO

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine mečeve Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine u Brazilu vidi kao priliku da se konačno na našim prostorima odmaknemo od neslavne prošlosti.

"Grupa u kojoj su Hrvatska i Srbija može da bude vrlo interesantna i da odlučuje o nekim bitnim stvarima i izvan fudbala. Na primjer, o dešavanjima na našim prostorima, što naravno, zavisi od toga kako će se ponašati i ekipe i publika i svi drugi", rekao je Osim za "Nezavisne novine".

Prema njegovim riječima, te utakmice mogu da imaju politički značaj za budućnost regije.

"Možemo mi da bježimo od toga koliko god hoćemo, ali to je tako. Ako neće igrači i publika napraviti politički značaj od toga, napraviće mediji".

Štraus sa Grbavice smatra da će značajnu ulogu imati Makedonci.

"Najvjerovatnije će o raspletu odlučiti treća bivša jugoslovenska ekipa. Makedonija može biti presudna, odnosno to kako će Srbija i Hrvatska proći s njima. Taj aspekt Grupu A čini još interesantnijom", smatra Osim.

Posljednji selektor reprezentacije SFR Jugoslavije osvrnuo se i na Grupu G, u kojoj je BiH, te primijetio da već sada mnogi olako zanemaruju Litvaniju, Letoniju, ali i Lihtenštajn.

"BiH TREBA DA UČI, A NE DA IDE ‘LAKO ĆEMO’"

"Naše mišljenje ne mora biti uvijek realno i ono pravo, jer mi često stvari gledamo malo drugačije nego što jesu. Gledamo neke reprezentacije, njihove zemlje, i snagu im mjerimo po tome koliko su nam daleko ili koliko su velike i poznate. Onima koji nisu išli dugo u školu ove novonastale države Litvanija i Letonija ništa ne predstavljaju. Džaba što su to nekadašnje članice SSSR-a, što su sa dugogodišnjom kulturom i tradicijom. Mi za čas posla zanemarimo što su dugo godina igrali u jako kvalitetnoj ligi SSSR-a i puno toga naučili i iskusili. Mi olako kažemo: 'Lako ćemo'", smatra Osim.

Popularni Švabo upozorava da se olako svrstavamo u ulogu favorita.

"Zanemarujemo sve. Mi smo sebe već proglasili favoritima, a to je najopasnije. Treba da učimo od drugih, pa ćemo znati da je Srbija eliminisana od Azerbejdžana ili da je, recimo, Vojvodina, kao jedan od boljih klubova u Srbiji, eliminisana u startu Lige Evrope od prvaka Lihtenštajna Vaduza. To je već indikativno",
zaključio je Osim.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC