• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilić: Ne treba mi Prosinečki

"Ma sigurno od Žutog neću da tražim da mi daje podatke o Srbiji ili otkriva neke detalje", kaže selektor hrvatske reprezentacije Slaven Bilić.

 Bilić: Ne treba mi Prosinečki Izvor: MONDO

Slaven Bilić neće zvati Roberta Prosinečkog u pomoć.

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske u intervjuu za "Press" kaže da neće tražiti "insajderske" informacije od nekadašnjeg prvog pomoćnika, koji trenutno radi u srpskom fudbalu. Bilić tvrdi da postoje dva razloga zbog kojih sadašnjeg trenera Crvene zvezde neće posmatrati kao svojevrsnog skauta pred očekivani dvomeč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, izmedju Srbije i Hrvatske.

Prvi je taj što Prosinečkog ne želi da dovodi u neprijatnu situaciju, a drugi što o srpskom fudbalu i sam zna dovoljno.

"Ma sigurno od Žutog neću da tražim da mi daje podatke o Srbiji ili otkriva neke detalje. Neću da ga dovodim u nezgodnu situaciju. A, druga stvar je što se vi i mi odlično poznajemo. Nema tu nekih velikih tajni", rekao je Bilić u intervjuu za "Press" i dodao:

"Pozdravite mi Žutog".

Bilić je istakao da je Srbija imala veliku sreću na žrijebu u Rio De Žaneiru, jer nije izvukla Azerbejdžan.

"Ono što sam odmah primjetio jeste da u našoj grupi nema egzotičnih putovanja, Azerbejdžana, Kazahstana, Jermenije... Sreća vaša!", kaže Bilić i dodaje:

"Slušajte, nama se u ovim kvalifikacijama dogodila Gruzija, ali, bogami, vama se to češće događa. Evo, i u ovom ciklusu ste poklekli pred Estonijom. Češće kiksirate od nas i onda mogu, možda i subjektivno, da kažem da su naše šanse najveće. Međutim, našli smo se u izjednačenoj grupi, pogledajte ko nam je došao iz četvrtog i petog šešira. Mislite da te selekcije nemaju ambicije da se nađu u Brazilu?"

Ako bi Bilić nešto "pozajmio" od srpskog tima, onda bi to bila odbrana. O našim defanzivcima govori u superlativu.

"Bože moj, kakvu vi odbranu imate?! Nije slučajno ser Aleks Ferguson rekao da ste skriveni favoriti na Mundijalu u Južnoj Africi. Vidić, Subotić, Kolarov, Ivanović... Ma, to je možda i najbolja odbrambena četvorka u Evropi. Sa druge strane, znam da kuburite sa napadačima. Ne želim da potcjenjujem Žigića, Pantelića ili Lazovića, ali oni se nisu isprofilisali kao lideri. Kao što su kod nas nekad bili Šuker, Pršo, pa na kraju i Eduardo", ocijenio je Bilić.

Bilić predpostavlja i da će kalendar imati bitnu ulogu, a navodi i konkretan primjer: Onaj ko poslije medjusobnog duela Srbije i Hrvatske bude morao da ide na noge Belgijancima ili Škotima, biće u problemu.

"Ne znam kako ćemo se i vi i mi snaći u duplim terminima. Zamislite samo ovu situaciju: u utorak se sastaju Srbija i Hrvatska na 'Maksimiru' ili 'Marakani', a tri dana kasnije se putuje u Skoplje ili Glazgov. Biće mnogo psihološkog pražnjenja i zato će Belgijanci biti posebno opasni. Ta reprezentacija mi se oduvijek dopadala, a pogledajte ih sad. Sve mlade zvijezde u usponu snage: Kompani, Defur, Azar, Dembele...", strahuje Bilić i dodaje:

"Užas, imali su samo nesreću da dugo budu u četvrtom šeširu i da budu u grupi sa Turskom i Njemačkom. Biće jako opasni", rekao je Bilić.

Nekadašnji štoper splitskog Hajduka nije učestvovao u kultnim utakmicama između Jugoslavije i Hrvatske 1999. godine, kada su se tadašnji "plavi" plasirali na EP poslije dva remija.

"Ja sam ti tada bio fudbalski mrtav. Bolio me je kuk, mučio sam se. Tadašnji selektor Miroslav Blažević me je zvao da budem moralna podrška ekipi. Vjerujem da će sada sve biti drugačije. Tenzije su daleko manje", jasan je Bilić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC