• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA durbinom posmatra "Marakanu"

U Crvenoj zvezdi priznaju da su iz Niona obaviješteni da će biti pod posebnom prismotrom u revanš meču protiv Ventspilsa u četvrtak.

 UEFA durbinom posmatra "Marakanu" Izvor: MONDO

UEFA će, prema najavama iz Niona, durbinima posmatrati događaje na utakmici Crvena zvezda – Ventspils narednog četvrtka u Beogradu.

Da će biti pod prismotrom, obaviješteni su i u Ljutice Bogdana…

"Tačno je da smo dobili dopis iz Niona, u kojem nas UEFA upozorava da će ponašanje naših navijača i organizacija utakmice biti pažlljivo praćeni od strane delegata i specijalnih posmatrača. Takva vrsta opomene za nas nije ništa novo, ali je poslije nedavne posjete Mišela Platinija Srbiji, sve podignuto na još viši nivo. Od ove sezone kontrola će biti pojačana, a kazne rigoroznije, kako za naš klub tako i za druge iz ostalih zemalja u regionu", kaže za "Novosti" generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović.

On je i naveo na šta će delegat utakmice posebno obratiti pažnju.

"Na prvom mjestu, bilo kakvo fizičko nasilje i sukobi na tribinama su najstrože zabranjeni. Zatim, oštro će biti kažnjavan svaki vid rasizma i mešanja politike u fudbal, a kao što je odavno poznato, visoke novčane kazne prijete i za korišćenje pirotehnike. Svaka upaljena baklja košta klub nekoliko hiljada evra, što smo po ko zna koji put iskusili prošle sezone, kada smo poslije mečeva sa Slovanom kažnjeni sa 27.000 evra", podsjeća Stefanović.

Jednu od najvažnijih utakmica u Evropi u novijoj istoriji, prije šest godina protiv Bazela (2:3), Crvena zvezda igrala je pred praznim tribinama.

"Princip nulte tolerancije će biti maksimalno poštovan i samo je razlika u visini kazne. Ako se bilo šta mimo propisa dogodi, čekaju nas sankcije jer za Zvezdu više nema opomena. Novčane kazne kreću se u rasponu od nekoliko hiljada do nekoliko desetina hiljada evra, a u slučaju većih ekscesa zaprijećeno je i igranje utakmica bez prisustva publike. Ali, čvrsto vjerujem da u takvu poziciju nećemo doći i da će naši navijači napraviti istinski spektakl, bez bilo kakvih incidenata", optimista je Stefanović i dodaje:

"Pristupamo organizaciji utakmice s Ventspilsom maksimalno ozbiljno i odgovorno, kao što smo uvijek i činili. Pozivamo navijače da u što većem broju ispune tribine 'Marakane', da bodre tim i da zajedno pokažemo Evropi šta je vjernost prema klubu i pravi fudbalski ambijent. Naravno, i da svi zajedno proslavimo plasman u plej-of za Ligu Evrope".

U prvoj utakmici u Letoniji, Crvena zvezda je imala podršku oko 200 fanova, koji su kako letom iz Beograda do Rige, tako i automobilima, stigli na obalu Baltika i bodrili tim na stadionu.

"U prvom izvještaju delegata nije bilo primjedbi. Čak je u usmenom razgovoru istaknuta korektna slika na tribinama i prava fudbalska atmosfera. Naravno, to ne mora da bude konačan stav, jer svaki delegat u roku od sedam dana ima pravo na dopunski izvještaj. Iskreno, smatram da neće biti potrebe i da ćemo pozitivnu ocjenu dobiti i poslije revanša", kaže Stefanović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC