• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Ilić za MONDO: I Englezima je bila frka

Kapiten Partizana zahtijeva taktički odgovornu igru protiv Genka i uzda se u navijače, ali strahuje da renovirani tim ne sagori.

 Saša Ilić za MONDO: I Englezima je bila frka Izvor: MONDO

Sudbina je htjela da se Saša IlIć i Genk ponovo sretnu. Srpski i belgijski prvaci se bore za plasman u plej-of za Ligu šampiona, a 33-godišnji vezista će sa kapitenskom trakom oko ruke u srijedu povesti crno-bijele u bitku.

A moglo je da bude obrnuto. Mogao je Ilić da kreira igru Genka. Jer, prije sedam godina, tokom priprema u Njemačkoj, predstavnici belgijskog kluba su do duboko u noć pregovarali sa čelnicima Partizana o njegovom transferu. Ipak, dogovor nije postignut.

"Tada nisam imao ništa protiv da pređem u Genk, jer je pristojan klub, ali sve sam prepustio Partizanu. Možda je bolje što nisu našli zajednički jezik, jer sam kasnije otišao u veći klub, Galatasaraj", prisjetio se Saša Ilić tog "detalja" iz karijere u razgovoru za MONDO pred revanš meč Partizan - Genk (3. avgust, 20.45h).

To je već davna prošlost. A, sadašnjost je - "minus" jedan gol pred revanš trećeg kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje.

"Očekuje nas teža utakmica nego u Genku", nastavio je vođa crno-bijelih.

Objasnio je zašto tako misli.

"Prvo, imamo negativan rezultat iz prvog meča, a drugo, ekipa nam je renovirana i normalno je očekivati da bude oscilacija u igri. Samo da ih ne bude u srijedu" .

Primjerima je potkrijepio tvrdnju o usponima i padovima.

"Odigrali smo fantastično drugo poluvrijeme protiv Škendije u Beogradu, a onda očajno u Skoplju, da bismo u Genku ponovo bili dobri".

"NIKAD UDOVOLJITI SRPSKOM NAVIJAČU"

O navijačima Genka pričani su hvalospjevi, a na stadionu Kristal arena dominirala je pjesma oko 200-300 Grobara. S obzirom na dinamiku prodaje ulaznica za revanš, treba očekivati da će se Belgijanci naći u paklu.

"Drago mi je da ulaznice idu kao alva. Nikome nije lako na našem stadionu kada zagrme navijači. Čak su i igrači Arsenala mnogo pričali o atmosferi u Humskoj, a poznato je na kakvim terenima igraju u Engleskoj i u Ligi šampiona. Sigurno ćemo imati fantastičnu podršku, ali treba imati na umu da kod nas ima igrača koji nikad prije nisu igrali pred tolikim brojem gledalaca", podvukao je Ilić i poželio:

"Samo da ne sagorimo".

Partizan je dominirao u većem dijelu meča u Genku. Ilić očekuje potpuno različitu utakmicu u Beogradu.

"Čudan smo narod. Kada nam je žrijeb dodijelio Genk za rivala, svi su govorili da gore nismo mogli da prođemo. A poslije prve utakmice, svi pričaju da moramo da ih elimišemo".

Kapiten crno-bijelih tvrdi da Genk nije pokazao sve što zna, jer mu Partizan to nije dozvolio.

"Odigrali smo odlično, naročito na taktičkom planu. To moramo da ponovimo u Beogradu, da disciplina bude na istom nivou. Samo što ovde moramo da koristimo svaku situaciju pre njihovim golom, a biće ih sigurno. I, naravno, neophodna je sreća, kao i uvijek".

U Humskoj 1 su pokušali da skinu teret moranja sa igrača, ali...

"Dugo sam u klubu i pritisak uvijek postoji. Tako je oduvek bilo i uvek će biti dok postoji Partizan", rekao je kapiten Saša Ilić.

(R.J, MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC