• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATI GOLMAN IZAŠAO IZ BOLNICE POSLIJE 82 DANA! Izgubio preko 20 kilograma poslije pada sa konja (FOTO)

Serhio Riko je poslije životne drame sada mnogo bolje, ali je evidentno da je izgubio mnogo kilograma.

 Serhio Riko izašao iz bolnice Izvor: Profimedia/Europa Press

Španski golman Serhio Riko napustio je bolnicu u Sevilji nakon puna 82 dana. Riko se bukvalno borio za život poslije strašne nesreće koja mu se dogodila krajem maja ove godine kada je pao sa konja, ali je srećom na kraju uz sjajnu medicinsku njegu uspio da se oporavi. Kada je napustio bolnicu, dočekali su ga navijači i brojni novinari, a odmah su svi primijetili kako je na njega uticao boravak u krevetu tokom dva i po mjeseca.

Prema nezvaničnim informacijama, Riko je izgubio više od 20 kilograma dok je bio u komi (oko tri nedjelje), odnosno izgubio je 30 odsto mišićne mase. Uslijedio je oporavak tokom kog je Riko uspio bar djelimično da se oporavi, ali jasno je da još dugo neće moći na teren. Pogledajte kako je izgledao po izlasku iz bolnice:

Serhio Riko je inače jahao konja koji se sudario sa drugim, odbjeglim konjem. Nakon toga su Riko i njegov konj pali na zemlju, a životinja ga je potom kopitom udarila u glavu poslije čega su mu slomljeni vratni pršljenovi i doživio je moždani udar, tako da je hitno prebačen u Španiju gdje su mu se borili za život.

"Osjećam se sasvim dobro. Želio sam reći nekoliko riječi da se zahvalim svojoj porodici i supruzi. Želio bih samo da se zahvalim fudbalskom svijetu koji mi je poslao poruke podrške. Svima koji su stali na minut da mi daju podršku. Zahvaljujem im se. Takođe, naravno, bolnici u Sevilji, gdje rade izuzetni profesionalci. Osjećam se veoma emotivno. Hvala prije svega mojoj supruzi koja je sa mnom provodila skoro 20 sati dnevno", rekao je Riko kroz suze.

Riko je inače golman Pari Sen Žermena i prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Majorci. Prije toga je dugo branio za Sevilju, a odatle je išao na pozajmice u Fulam i PSŽ, da bi ga potom francuski klub otkupio u jesen 2020. godine. Za sada nema nikakvih prognoza kada će i da li će se vratiti na teren.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC