• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta Prosinečki sprema za četvrtak?

U revanšu protiv Ventspilsa trebalo bi da zaigraju Vilotić i Kadu, umjesto Reljića i Evandra. Da li je rano za Vilotićev povratak ili ne?

 Šta Prosinečki sprema za četvrtak? Izvor: MONDO

Šta Robert Prosinečki sprema iza zatvorenih vrata?

Kako će Crvena zvezda izgledati u četvrtak u 20.30 na premijeri u sezoni 2011/12, svi su izgledi, pred oko 30.000 navijača?

Kojim će sastavom trener crveno-bijelih odigrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ventspilsa? Da li će napasti uprkos pobjedi u Letoniji od 2:1 ili će igrati takmičarski na prolaz dalje bilo kojim rezultatom?

Sva ova pitanja zanimaju navijače Crvene zvezde pred prvu utakmicu u Ljutice Bogdana ove sezone, a odgovore za sada zna samo Prosinečki i "saopštiće" ih kada duel bude počeo.

Ipak, dileme koje ima trener Zvezde mogu da se naslute iz tri razloga: Prvi je povreda Evandra Goebela, drugi problem sa žutim kartonima koji je "spopao" petoricu igrača, a treći status kažnjenog Milana Vilotića.

Prosinečki će u srijedu, svi su izgledi, poštedjeti Evandra, staviti na "ispit" sve igrače koji su u prvom duelu u Ventspilsu dobili opomene i najvjerovatnije uvrstiti u sastav Vilotića. Stoga, pretpostavka je da će crveno-bijeli na teren istrčati u sljedećem sastavu:

Bajković - Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić - Kovačević, Dimitrijević, Kadu - Lazović, Borha - Kaluđerović.

Ukoliko, ipak, Prosinečki odluči da još neko vrijeme "hladi" glavu smijenjenog kapitena Vilotića, onda bi odbrana izgledala ovako: Mikić, Mijailović, Tošić, Reljić, identično prvom meču u Letoniji prošlog četvrtka, kada je Zvezda pobijedila golom rezerviste Bruna Mezenge u 93. minutu, a prije toga imala priličnih problema u vazdušnim duelima sa snažnim i visokim Letoncima.

Upravo zbog toga, za očekivati je da Vilotić u revanšu založi svoju visinu, snagu i iskustvo, kako bi se umirili Eduards Višnjakovs i Federiko Martinez.

Šta vi mislite, da li je rano za Vilotićev povratak u startnih 11? Glasajte na našem portalu www.mondo.rs.

"DŽABULANI" NEĆE PRAVITI PROBLEME



Bez obzira što se i igrači i stručni štab i uprava i navijači i javnost slažu da je Crvena zvezda u prvom meču igrala ispod očekivanog nivoa, svi u Ljutice Bogdana veliki su optimisti da će u četvrtak to sve izgledati mnogo bolje i završiti se ubjedljivije na rezultatskom planu. Ipak, poučeni iskustvom od prije pet dana, oprezni su.

"Možda smo malo i potcijenili protivnika u Letoniji, ali na sreću bez velikih posljedica. To nam je za nauk, da na 'Marakani' odigramo najbolje što umijemo, jer se Ventspils pokazao kao mnogo bolji protivnik, nego što smo pretpostavljali", priznao je golman Boban Bajković, koji je u nekoliko navrata majstorski intervenisao po vlažnom terenu u prvom meču, dok kod gola Višnjakovsa nije mogao ništa da učini.

"Tvrdim da bi sa Letoncima svaka ekipa imala problema, imaju dva napadača visine preko metar i devedeset, veoma dobre skakače, koji su nam pravili probleme. Ali, spremamo odgovor, koji je vrlo jednostavan, nametnuti našu igru od starta i dominirati u posjedu lopte", dodaje Bajković.

Bajković vjeruje da u četvrtak neće imati posla kao u prvom meču.

"Najteži šut u Letoniji odbranio sam već na početku utakmice, što mi je ulilo samopouzdanje za kasnije. Poslije sam imao još nekoliko odbrana, i napominjem da je bilo teže nego inače, jer se u Ventspilsu igralo sa 'džabulani' loptama koje su malo jajastog oblika i veoma ih je teško zaustaviti", kaže Bajković.

Za razliku od Ventspilsa koji igra u "adidas" opremi, pa samim tim i sa "džabulani" loptama, tehnički sponzor Crvene zvezde je "nike", koji snabdijeva crveno-bijele i loptama za trening, odnosno utakmicu. Stoga, "lelujanja" neće biti na "Marakani".

"EVANDRO ILI KADU, SVEJEDNO JE"



Ukoliko i vrijeme bude išlo na ruku zvezdašima, odnosno ako ne bude kiše, postojaće svi uslovi da se protivniku stavi do znanja ko je bolji. I veći klub.

"Pobijedili smo u Letoniji sa 2:1, ali taj rezultat ne smije da nas opusti. Ventspils uopšte nije naivna ekipa kako to neki predstavljaju. Igraćemo maksimalno od prvog minuta i pokušaćemo da našim navijačima donesemo još jednu pobjedu", rekao je napadač Andrija Kaluđerović, koji je "otvorio" domaćine golom na startu utakmice, ali poslije propustio dvije kolosalne prilike da se proslavi i rješi dvomeč.

"U Letoniji smo najviše grešili u pas igri, koja je inače, naše najjače oružje. Nadam se da ćemo taj segment igre ispraviti i da će funksionisati kao na pripremama. Fudbaleri Ventspilsa su visoki i spori, što bismo adekvatnom igrom mogli da iskoristimo", poručio je Kaluđerović.

Bez obzira na to da li će u startnoj postavi biti Evandro ili Kadu, Kaluđerović ne brine za kvalitet završnog pasa.

"Odlično sam sarađivao sa Evandrom i Kaduom. Zvezda u skorije vrijeme nije imala tako dobru sredinu terena", ocijenio je Kaluđerović.

MOGU LI KALUĐEROVIĆ I MEZENGA ZAJEDNO?



Od dolaska Prosinečkog prošle zime, Zvezda ni u jednoj utakmici nije odstupila od formacije 4-3-3, koja složenije gledano može da se "nacrta" i kao 4-1-2-2-1, sa jednim špicem i dvojicom krilnih napadača, koje u ovom trenutku igraju Darko Lazović i Kristijan Borha.

To ostavlja prostora za jednog klasičnog centarfora. Novinare je zanimalo kako bi Kaluđerović funkcionisao na terenu sa Mezengom, koji mu u ovom trenutku i po ovakvoj konstalaciji stvari predstavlja konkurenciju za to jedno mjesto koje je na raspolaganju.

"Vjerujem da bih se dobro našao u špicu zajedno sa Mezengom, ali na treneru je da odluči da li će igrati sa jednim ili dva napadača", rekao je Kaluđerović.

Ulaznice za revanš meč Zvezde i Ventspilsa od utorka se mogu kupiti na blagajnama "Marakane", po cijenio od 400 dinara za sjevernu tribinu, 800 za istočnu, a 1.000 za zapadnu. Sudeći prema tempu prodaje prvog dana, očekuje se da u četvrtak bude više od 30.000 navijača na stadionu.

(N. Janković - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC