• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Brujn: Čuo sam za Grobare, ali ne marim...

"Mislim da ne bi trebalo previše pažnje da obraćamo na tribine. Razmišljamo svojom glavom", kaže fudbaler Genka. Barda i Ogunjimi starteri?

 De Brujn: Čuo sam za Grobare, ali ne marim... Izvor: MONDO

Samouvjereni, ubijeđeni da ih atmosfera u srijedu uveče u Humskoj neće poremetiti, željni Lige šampiona.

Tako su se predstavili fudbaleri i stručni štab belgijskog šampiona Genka u utorak popodne na stadionu Partizana, prije nego što su u 19 časova počeli posljednji trening pred revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Četvorostruki uzastopni prvak Srbije, Partizan, u srijedu od 20.45, krenuće u juriš prema golu Genka, kako bi nadoknadio minus iz prvog meča sa "Kristal Arene" od 1:2.



Podsjetimo, crno-bijeli su prošlog utorka poveli kao gosti, ali su potom primili dva gola u finišu utakmice i došli u situaciju da moraju u napad od prvog minuta.

Trener Genka, Fransoa "Frenki" Ferkauteren je u prvom meču izveo postavu koja se nije naigrala fudbala, uprkos ulozi domaćina, a poraza su ga spasili rezervisti, uz svesrdnu podršku isključenog igrača Partizana Stefana Babovića.

Stoga, svi su izgledi, Genk će revanš meč početi sa napadačkim tandemom rezervista iz prve utakmice Elijanivom Bardom i Marvinom Ogunjimijem, umjesto startera Jelea Fosena i Kenedija Nvangange. To će u velikoj mjeri promijeniti stil igre Belgijanaca, koji bi u startnoj postavi trebalo da zaigraju sa Entonijem Vanden Boreom na desnom beku, umjesto isključenog pre sedam dana, Anelea Ngkongke.

Projektovani sastav Genka trebalo bi da izgleda ovako: Koteleš - Vanden Bore, Nadson, Džonalet, Pudil - Bufel, Hubert, Tožer, De Brujn - Barda, Ogunjimi.

Uostalom, Barda i Ogunjimi su velikoj mjeri zaslužni za tek treću titulu Genka u istoriji kluba, osvojenu prošle sezone u belgijskoj ligi.

"Znamo koliko je utakmica važna i za Partizan i za Genk. Mi smo spremni da damo svoj maksimum i obradujemo naše navijače. Očekujem da rezultat bude pozitivan po nas, da Partizan više pažnje posveti odbrani, a da Genk bude bolji nego kod kuće, uz to i agresivniji", rekao je tener Genka Ferkauteren i dodao:

"Znamo naše mane i prednosti, o tome možemo da diskutujemo, ali svaki igrač je spreman da pruži 100 odsto svojih mogućnosti protiv Partizana".

On smatra da su utakmice u Evropi dosta drugačije od onih u domaćem prvenstvu. Vjeruje da to neće sputati mlađe u njegovom timu, koje će savetovati da se "drže" uz iskusnije.

"Evropski fudbal je na znatno višem nivou. To može da predstavlja problem za mlađe igrače, koji će na terenu morati da slušaju starije kolege i da grade iskustvo uz njih".

Ferkauteren je podsjetio da mu atmosfera na stadionu Partizana neće biti strana, jer je već jednom, doduše davno, igrao u Beogradu i zna koliko je gostima teško kada dođu u srpsku prestonicu. Bez obzira sa koje strane Topčidera igrali.

Bivši reprezentativac Belgije i dugogodišnji as Anderlehta je u sezoni 1981/82 igrao protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa šampiona i bio je strijelac gola, koji je definitivno značio eliminaciju crveno-bijelih. Anderleht je tada stigao u Beograd sa 2:1 iz prvog meča i poveo je golom Vima Hofkensa u 33. minutu. Izjednačenje i nadu Zvezdi donio je Dušan Savić u 45, ali je prolaz dalje obezbijedio Ferkauteren lobom u 60. minutu za konačnih 1:2.

Anderleht je kasnije eliminisan u polufinalu od Aston Vile, koja je postala šampion Evrope.

O atmosferi u Beogradu, možda i najbolji igrač Genka Kevin De Brujn mogao je samo da sluša od drugih, a ono što je čuo nije ga unervozilo.

"Mislim da ne bi trebalo previše pažnje da obraćamo na tribine. Razmišljamo svojom glavom i uzdamo se u to...", rekao je De Brujn i dodao:

"Partizan je pokazao u prvoj utakmici da je vrlo dobar tim. Znamo da će biti teško u revanšu, ali smo spremni za to što nas očekuje na stadionu. Moramo da budemo brži s loptom i bez lopte na terenu i da odigramo najbolje što umijemo da bismo prošli dalje".

Na navijačima i fudbalerima Partizana je da demantuju De Brujna, a Ferkauterena ovog puta pošalju kući pognute glave iz Beograda.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC