• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibišević povrijeđen

Vedad Ibišević napadač reprezentacije BiH i njemačkog Hofenhajma zbog povrede neće igrati dva mjeseca.

 Ibišević povrijeđen Izvor: MONDO

Ibiševićev klub Hofenhajm saopštio je da će napadač tog kluba i reprezentacije BiH zbog naprsnuća mišića lijeve noge pauzirati nimimum dva mjeseca. To znači da ga neće biti za prijateljski duel sa Grčkom 10. avgusta kao ni za mečeve kvalifikacija za EP protiv Bjelorusije u septembru.

Vijest koja nije nimalo obradovala selektora BiH Safeta Sušića.

"To je velika šteta, veliki hendikep za nas. Što se tiče prijateljske utakmice sa Grčkom, poziv sam već uputio Zlatanu Muslimoviću, s kojim sam se čuo i on mi je rekao da je spreman, da trenira sam i da će uskoro potpisati ugovor sa jednim klubom. Ukoliko Zlatan do susreta sa Bjelorusijom potpiše ugovor i zaigra za neki klub, onda će sigurno biti na spisku za te susrete, a ukoliko ne onda teško", rekao je Sušić za sportsport.ba i dodao:

"Međutim, za nas u svakom slučaju ogroman hendikep predstavlja činjenica da smo ostali bez Vede. Protiv Bjelorusije sam mislio ići na pobjedu u oba susreta, jer nam niko ne garantuje da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo sa četiri boda iz tog dvomeča", kaže Sušić.

S obzirom na to da protiv Bjelorusije neće moći računati na povrijeđenog Ibiševića, Sušić će osim Edina Džeke i Zlatana Muslimovića morati pozvati barem još jednog napadača.

"Za sada ne znam ko bi to mogao biti. Prošle godine u reprezentaciji je igrao Ermin Zec, ali od kako je prešao u Tursku igra manje nego što je to potrebno. Ipak, moguće je da zovnem upravo njega, ali ću posmatrati još nekoliko utakmica u domaćoj ligi, pa ćemo vidjeti", dodao je selektor BiH. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC