• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović potpisao za Anderleht

Raskidom ugovora sa Liverpulom i potpisivanjem novog, dvogodišnjeg sa Anderlehtom, Milan Jovanović zaradio je 6,6 miliona evra,

 Jovanović potpisao za Anderleht Izvor: MONDO

Milan Jovanović novi je fudbaler Anderlehta.

Poslije sezone provedene na Enfildu, srpski fudbaler i Liverpul dogovorili su se oko uslova pod kojima će raskinuti ugovor, a istog časa, reprezentativac naše zemlje potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa najtrofejnijim belgijskim timom.

Jovanović je nezvanično od raskida ugovora sa Liverpulom, na štetu kluba, zaradio 4,1 miliona evra, a za dvije sezone u Briselu, zaradiće dva i po miliona evra neto.

Jovanović je u Liverpul otišao prošlog ljeta poslije Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa belgijskim Standardom iz Liježa za koji je igrao četiri sezone i za koji je postigao 69 golova na 153 nastupa.

Ipak, menadžer koji je insistirao na njegovom angažmanu, Rafael Benitez, otišao je sa Enfilda prije početka sezone, a kod njegovih nasljednika Roja Hodžsona i Kenija Dalgliša, popularni "Lane" nije se naigrao. Dres Liverpula nosio je 18 puta i postigao dva gola, jedan u Liga kupu Engleske, drugi u Ligi Evrope.

Poslije sezone kojom ni klub, ni igrač nisu bili zadovoljni, došlo je do raskida višegodišnjeg ugovora, što je Liverpul "debelo" platio.

Jovanović je prije Anderlehtovog rivala, Standarda, igrao za Lokomotivu iz Moskve, a prije toga za Šahtjor iz Donjecka, u koji je otišao 2003. godine iz Vojvodine. Igrama u Belgiji stekao je status reprezentativca Srbije, za koju je nastupao 35 puta i postigao deset golova.

Ipak, gubitkom mjesta u timu Liverpula, izgubio i status reprezentativca kod Vladimira Petrovića, pa se Jovanović nada da će dobrim igrama u zemlji u kojoj je ostavio dubok trag povratiti povjerenje selektora. Jovanović je rođen 18. aprila 1981. godine u Bajinoj Bašti.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC