• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicija kaže: Zvezda već prošla dalje!

Nikada u svojoj istoriji, Crvena zvezda nije ispala iz evro-kupova kada je u prvom meču u gostima pobijedila bilo kojim rezultatom.

 Tradicija kaže: Zvezda već prošla dalje! Izvor: MONDO

Tradicija kaže - Zvezda će igrati u plej-of rundi za popunu Lige Evrope.

Nikada u svojoj istoriji crveno-bijeli nisu ispali iz evro-kupova u eliminacionoj fazi, kada su sa prvog meča u gostima vratili bilo kakvu pobjedu. Stoga, pred večerašnji okršaj sa Ventspilsom u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sve osim prolaska Zvezde bio bi istorijski presedan.

Ekipa Roberta Prosinečkog pobijedila je prošle nedjelje u Letoniji rezultatom 2:1, pa tako ima otvoren put u posljednju rundu kvalifikacija prije start utakmice u 20.30 časova (RTS).

Svi su izgledi da će u četvrtak uveče na Marakani da se okupi oko 40.000 navijača, jer je samo do srijede u 18 časova prodato više od 27.000 ulaznica.

Prvi put, Crvena zvezda je pobijedila kao gost u prvom meču još u sezoni 1956/57. Protiv Rapida iz Holandije bilo je 4:3 u gostima, pa 2:0 na "Marakani". Do danas, 15 puta događalo se da crveno-bijeli praktično "završe posao" već poslije prve utakmice van svog stadiona, a posljednji biser na ovoj ogrlici nakačen je prije dvije sezone, kada je Crvena zvezda pobijedila Rudar u Velenju 1:0, a potom dokusurila Slovence u Beogradu rezultatom 4.0.

Najzvučnije ime koje je Crvena zvezda ovako izbacila je svakako Bajern Minhen u polufinalu Kupa šampiona 1991. godine. Malo ko ne zna da je u Minhenu bilo 2:1 za Zvezdu, a onda u revanšu 2:2 uz antologijski autogol Klausa Augentalera u 90. minutu.

Obavezu da sačuvaju ovu nepobedivost, Prosinečki je dodijelio sastavu: Bajković - Mikić, Mijailović, Vilotić, Tošić - Kovačević, Dimitrijević, Kadu - Lazović, Borha, Kaluđerović.

Sudi Francuz Rudi Buke.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC