• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Bilo je super, ali nedovoljno

Trener Partizana sa novinarima analizirao duel sa Genkom. "Zadovoljan sam igrom, ali ništa nije slučajno. Opet bih počeo sa Miljkovićem", naveo Aleksandar Stanojević.

 Stanojević: Bilo je super, ali nedovoljno Izvor: MONDO

Prošla noć bila je teška za sve kojima je Partizan u srcu.

Crno-bijeli su odigrali dobru utakmicu, bili bolji, ali dalje u plej-of Lige šampiona ide Genk. Belgijanci su iskoristili greške igrača srpskog šampiona i ugrabili svoju šansu.

Dok je većina tugovala zbog eliminacije, trener Aleksandar Stanojević morao je da se posveti poslu. Mladi strčnjak je odmah poslije teškog duela odlučio da napravi analizu utakmice.

"Analizirao san utakmicu cijelu noć i zadovoljan sam kako smo odigrali. Neću da demagogišem i čestitam igračima, kad smo ispali, ali smo bili dobri", počeo je Stanojević razgovor sa novinarima na stadionu Partizana.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona kaže da su igrači igrali upravo onako kako je on tražio. Stanojević nije želio da traži alibi u sudijskim greškama, ali je ipak ocijenio da su i one uticale na tok meča.

"Igrali smo strpljivo i sigurno, stvarali šanse, dali gol, pa opet stvarali šanse, a bilo je i mnogo sudijskih situacija. Naravno, uvijek krivicu tražim u sebi i nisam pobornik neke teorije zavjere. Prije godinu dana u Briselu protiv Anderlehta sudija je rivalu poništio čist gol, a nama su juče svirali ofsajd Saši Iliću koji nije postojao i to u susretu koji nama život znači. To su detalji koji odlučuju pobjednika i oni nisu bili na našoj strani".

Stanojević je istakao da je Partizan imao dve meč lopte, ali nijednu nije iskoristio. Prvu je ispustio još u Belgiji, a drugu, kako je naveo, sticajem raznih okolnosti u Beogradu.

Utakmicu u Humskoj presudio je penal dosuđen u 62. minutu poslije nenamjernog igranja rukom Aleksandra Miljkovića.

"Po mom mišljenju penal nije bio, jer situacija nije bila takva, ali sudija je mogao da ga svira ili da ga ne svira. To su detalji koji odlučuju pobjednika. To je bila nesmotrenost Miljkovića".

Stanojević se nije složio sa konstatacijom novinara da je desni bek "pranog valjka" bio izgubljen na terenu.

"U defanzivi je bio dobar, zatvorio je njihovog napadača, a ne zaboravite da je prošle godine igrao mnogo dobrih i važnih mečeva. Ranković me nije ubijedio da je on opcija, pa sam se odličio za Miljkovića. Vidim komentare o njemu, ali mene je zadovoljio. Kad bih sutra ponovo izveo ekipu isto bih uradio. Ne zato što sam tvrdoglav, nego zato što mislim da nisam pogriješio. On je napravio tu nesmotrenost za penal, ali on ima najbolje fizičke sposobnosti u Partizanu", čvrsto vjeruje u svog igrača Stanojević.

"Aksentijević je dobar, ali tek za šest mjeseci od njega možemo da očekujemo da bude prvi, jer je još zelen", dodao je on.

Crno-bijeli su protiv Genka dominirali u obje utakmice.

"Kontrolisali smo meč svo vrijeme i bili smo takmičarski i taktički dobri. Poslije 15 minuta su se čuli zvižduci, a momci su u tim situacijama davali svoj maksimum. Ne znam, možda sam subjektivan, ali mislim da smo svo vrijeme kontrolisali meč, jer nas oni nisu ugrozili nijednom, ne računajući Stojketov (Vladimir Stojković) potez, koji je nenormalan gest. Sve ostalo je bilo perfektno. U dve utakmice smo bili bolji od šampiona Belgije. Sve je bilo super, ali očigledno nedovoljno da prođemo dalje", naglasio je Stanojević.

Mladi trener bio je zadovoljan "sjajnom atmosferom" koju su Grobari napravili na stadionu, ali mu nije jasno zašto su se već na početku čuli zvižduci. Stanojević je i prije utakmice molio navijače za strpljenje.

"Ne znam kako neko ko voli klub može da zviždi igraču koji daje svoj maksimum i to poslije 15 minuta. Neca (Nemanja Tomić) i Ilić (Saša) su povraćali koliko su se borili i igrali preko svojih mogućnosti, a onda dođu zvižduci. Razumijem zvižduk u 45. ili 90. minutu, ali poslije 15... Ne mogu!"

Poraz je svima teško pao. Posle meča bilo je napeto ispred svlačionice Partizana. verbalni sukob Marko Šćepović je imao sa navijačima. Korišćene su teške riječi.

"To je specifična situacija, ali nikako to ne mogu da opravdam. Međutim, on je pružio sve od sebe. Mene je zadovoljio, a ja sam trener Partizana i dokle god bude tako, on će biti u timu. Ne postoji čovjek koji ga može skloniti", rekao je Stanojević i dodao:

"Volim da čujem mišljenje navijača, ljudi koje vole klub, ali se nikada nikome neću dodvoravati. Radiću onako kako mislim, a zadovoljan sam kako je Šćepa odigrao. On je temperamentan i to mora da pokaže na terenu. Međutim, to što se dogodilo nije bilo na terenu, da jeste sigurno bi bio sankcionisan. Ja sam uz njega 100 odsto, ali ćemo nas dvojica imati buran razgovor u svlačionici. Rekao sam da je bio dobar, ali nije bio konkretan u završnici", pojasnio je strateg crno-bijelih.

Stanojević nije želio da se vraća na odlazak Stefana Savića.

"Nije dobro kad se promijeni toliko igrača i nije lako sinhronizovati fudbalere u posljednjoj liniji. Možda je i taj detalj uticao na ovo, ali mi smo bili dobri", kratko je odgovorio.

Dvomeč sa Genkom je novo iskustvo za crno-bijele, kojima sada predstoji borba za Ligu Evrope.

"Utakmica protiv Genka je pokazala da nam malo nedostaje, ali smo tu negdje. Rekao sam mnogo puta da u fudbalu ništa nije slučajno i da tako ni mi nismo slučajno ispali. Ne bih pričao šta bi bilo kad bi bilo, ali mislim da smo na dobrom putu i da ćemo u grupi Lige Evrope osvajati bodove".

Stanojević nije imao vremena da razmišlja o žrijebu za Ligu Evrope.

"Nisam razmišljao o žrijebu, bio sma posvećen ovoj utakmici. Ne znam ko je povlašćen ko nije, a sad se okrećemo tim duelima i trudićemo se da vratimo energiju i usmjerimo je u tom pravcu".

Možda bude još pojačanja do početka domaćeg prvenstva. Međutim, trener Partizana kaže da je on zadovoljan igračkim kadrom i da je za njega prelazni rok završen

"Ja sam zadovoljan igračkim kadrom i što se mene tiče prelazni rok je završen. Mada, ukoliko neko drugi dođe - dobrodošao je. Mi na svakoj poziciji imamo kvalitetne igrače, a ako dođe neko od ovih koji se spominju u medijima nema problema", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC