• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dimitrijević: Šalke i Braga jači od Rena

Fudbaleri Zvezde sa iskustvom igranja u Francuskoj hvale narednog protivnika crveno-bijelih, ali i vjeruju da njihov tim može do Lige Evrope.

 Dimitrijević: Šalke i Braga jači od Rena Izvor: MONDO

Miloš Dimitrijević bio je jedan od najboljih igrača Zvezde u ubjedljivoj pobjedi protiv Ventspilsa (7:0). Nije ga htio gol, ali je prikazanim na terenu pokazao da će u novoj sezoni biti jedan od oslonaca u sistemu Roberta Prosinečkog.

Dimitrijević bi protiv Rena mogao da ima i ulogu skauta. Rođen je u Francuskoj, u Nantu je naučio prve fudbalske korake, a čest rival mu je bio upravo Ren.

"Ren je 100 kilometara od Nanta i igrao sam protiv tog kluba maltene 100 puta. Radi se o ozbiljnoj ekipi. Gore bi bilo da smo izvukli Šalke ili Bragu, a opet bolje da su došli Austrija ili Standard. Ovo je nekako sredina. Nećemo ih se plašiti ni malo jer nema razloga, ali zaslužuju veliki respekt jer su ekipa koja igra dobar fudbal", rekao je Dimitrijević za Zvezdin sajt.

Zvezda i Ren prvu utakmicu igraju u Beogradu.

"Nekako više volim kad je prva u gostima. Imamo kvalitet, pokazali smo protiv Letonaca kako izgleda kad odigramo svoju igru i nema razloga da se plašimo", ističe Dimitrijević.

Sudeći po prethodnim godinama, Zvezdina prednost može da bude i to što Ren tradicionalno ne igra najbolje na početku sezone.

"To je istina. Gledao sam čak i dvije pripremne utakmice ovog ljeta. Igrali su loše. Još se traže. Ne vole ni pretjerano vruće terene, kakva je Marakana. Mislim da im neće biti svejedno kad zagrmi 60.000 sjajnih Delija", rekao je Miloš Dimitrijević i naglasio da Zvezda može do konačne pobjede.

Ofanzivni vezni nije jedini igrač Zvezde sa iskustvom igranja u Francuskoj. Pored njega u zemlji "galskih pijetlova" igrali su još Nenad Kovačević (Lans, 2006-2011) i Duško Tošić (Sošo, 2006-2007).

Lijevi bek crveno-bijelih želio je da njegov klub na žrijebu u Nionu izbjegne Šalke i Ren.

"Ren je stabilan klub već godinama unazad, sada su se, koliko sam čuo, dobro pojačali. Doveli su Pitroipu iz Bundeslige, uložili veliki novac i mislim da im najveća snaga leži na spoljnim pozicijama", ocijenio je Tošić i prenio svoja iskustva.

"Dok sam igrao za Sošo saigrač mi je bio Žerom Leroj, koji sada nastupa za Ren i veoma je iskusan fudbaler. Svi francuski klubovi su fizički sjajno pripremljeni, izuzetak svakako nisu ni bretonci. Oni su favoriti na papiru, ali nema predaje, borićemo se svim snagama da uđemo u Ligu Evrope kako znamo i umijemo", naveo je Tošić, kome se nije ispunila želja da Zvezda u revanšu ugosti Francuze.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC