• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOMJUNITI ŠILD: To je Junajted!

"Crveni đavoli" osvojili trofej iako je na poluvremenu Siti vodio 2:0. Na kraju 3:2 golom Nanija u 94. minutu.

 KOMJUNITI ŠILD: To je Junajted! Izvor: MONDO

Mančester junajted osvojio je Komjuniti Šild trofej pošto je preokretom u drugom poluvremenu trijumfovao protiv gradskog rivala Sitija - 3:2 (0:2).

Pobjedonosni gol dao je Nani u 94. minutu što mu je bio drugi pogodak na utakmici. Prethodno, strijelci za "građane" bili su Džoleon Leskot i Edin Džeko, a za Junajted - Kris Smoling i Nani.

"Crveni đavoli" su ipak najbolji u Engleskoj! Potvrdili su to i u duelu sa prebogatim "građanima", koji će morati još mnogo toga da urade, osim što troše baslosnovne svote novca na pojačanja, da bi stigli gradskog rivala. Ekipi Roberta Manćinija nije bilo dovoljno ni (nezasluženo) vođstvo na poluvremenu od čak 2:0!

Tako je aktuelni prvak Engleske i vicešampion Evrope odbranio pehar osvojen prošle godine. Junajtedu je to 19. put mu je pripao trofej u superkupu (četiri puta ga je "podijelio" dok nisu uvedeni penali). Siti će ostati na tri.

Nemanja Vidić je igrao samo u prvih 45 minuta pošto je Aleks Ferguson odlučio da u poluvremenu zamijeni i njega i Rija Ferdinanda. Dakle, obojicu štopera. Ipak, Vidić je kao kapiten podigao pehar po završetku utakmice.

S druge strane, Aleksandar Kolarov je na terenu proveo 73 minuta, dok je Stefan Savić svo vrijeme bio na klupi.
Duel na Vembliju počeo je žestoko, obostranim presingom, a poslije desetak minuta, Junajted je preuzeo kontrolu. Pokušavali su "đavoli" kratkim pasovima da slome otpor komšija, ali nisu uspjeli. A onda su u finišu prvog poluvremena pretrpjeli dva šoka. Najveća krivica, ali ne i stoprocentna, za primljene golove ide na dušu novog golmana, mladog Španca, Davida De Hee.

Džoleon Leskot je u 38. minutu nadmudrio čuvare poslije prekida Davida Silve i glavom savladao De Heu, koji je bio nesiguran pred linijom.

Kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk u prvom poluvremenu Edin Džeko je, vidjevši "rupu" u odbrani Junajteda, opalio sa 25 metara. Lopta je "propala" pred De Heom, koji je ponovo loše reagovao i završila mu u mreži.

Kako su primili dva gola u prvom poluvremenu, tako su ih i dali u nastavku.

"Minus" je prepolovio Kris Smoling u 52. minutu. Slično kao kod prvog gola Sitija, gol je "pao" poslije prekida. Izveo ga je Ešli Jang, "zaboravljeni" Smoling je usamljen na petercu samo ispružio nogu, promijenio pravac lopti i ona je pogodila cilj.

Samo šest minuta kasnije izjednačio je Nani. Fantastičnu akciju pred kaznenim prostorom "građana", u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača, Portugalac je krunisao pogotkom pošto je "izbačen" sam pred golmanom Džoom Hartom.

Odmicalo je vrijeme, bližio se kraj regularnog toka, akterima su penali sve više bili u mislima... A onda je sjevnula kontra Junajteda pri kraju 93. minuta, Kompani je umjesto da ispuca loptu i riješi situaciju na centru komplikovao i poklonio loptu Naniju. Portugalac je izašao sam pred Harta, obišao ga i donio veliku radost navijačima svog tima, kada je na semaforu već pisalo da se igra 94. minut.

MANČESTER JUNAJTED - MANČESTER SITI 3:2 (0:2)

STRIJELCI: 0:1 - Leskot u 38, 0:2 - Džeko u 45+2, 1:2 - Smoling u 52, 2:2 - Nani u 58, 3:2 - Nani u 94. minutu.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Smoling, Ferdinand (od 46. Džons), Vidić (od 46. Evans), Evra (od 72. Rafael) - Nani, Kerik (od 46. Kleverli), Anderson, Jang - Runi, Velbek (od 89. Berbatov).

MANČESTER SITI: Hart - Ričards, Leskot, Kompani, Kolarov (od 73. Kliši) - De Jong, Silva, Ture, Milner (od 67. Džonson) - Baloteli (od 59. Beri), Džeko.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC