• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Čaves shvatio, socijalizam ne funkcioniše

Pred odlazak na ponovno liječenje na Kubu venecuelanski predsednik prioznao u intervjuu da je njegova socijalistička vlast – neefikasna.

 I Čaves shvatio, socijalizam ne funkcioniše Izvor: MONDO

Venecuelanska privatna televizija je tokom dana emitovala intervju s Hudom Čavesom, u kome je on priznao da je neefikasnost bila najveća mana njegove socijalističke vlade, koja upravlja Venecuelom već 13 godina.

"Manjak efikasnosti, uzrokovan dnevnom rutinom, doveo je do velikih grešaka, koje su ugrožavale vladinu socijalnu i ekonomsku politiku i odvraćale pažnju od problema naroda", rekao je Čaves kanalu Televen, prije odlaska na Kubu.

Predsjednik Venecuele Ugo Čaves stigao je na karipsko ostrvo, gdje je podvrgnut tretmanu hemoterapije, drugom od odstranjivanja kanceroznog tumora, u junu.

Čaves (57), kome je zbog terapije opala kosa, izrazio je uvjerenje da će se za nekoliko dana vratiti u Venecuelu "u boljem stanju od onog u kome je sada", prenio je AFP.

"Izaći ćemo iz ovoga jači. Ubijeđen sam u to", rekao je Čaves koji planira da se kandiduje za treći uzastopni šestogodišnji mandat na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Kubanski državni mediji su, po dolasku Čavesa u Havanu, prenijeli da je venecuelanski lider bio "nasmijan i pričljiv", pošto je izašao iz aviona.

Čavesa, koji je doputovao na Kubu sa ćerkom Marijom Gabrijelom, na aerodromu je dočekao kubanski lider Raul Kastro.

Čaves je prošlog mjeseca rekao da je "usješno završio prvi krug hemoterapije" i da, pošto maligne ćelije nisu pronađene u njegovom organizmu, "započinje novi život", iako je bio oprezan kada je riječ o daljim prognozama njegovog zdravstvenog stanja.

Čaves je u junu operisan na Kubi, gdje mu je odstranjen tumor iz karlične oblasti i potom je, uprkos bolesti, nastavio da obavlja predsjedničke dužnosti, ali s redukovanim rasporedom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC