• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeva desetka baksuzna

Fudbaleri Borca koji su nosili „desetku“doživljavali prave pehove, od povreda do toga da su postali prekobrojni pa niko od igrača više ne želi dres sa ovim brojem.

 Borčeva desetka baksuzna Izvor: MONDO

Za fudbalere koji nose broj deset obično se kaže da su mozak ekipa i gotovo u svakom klubu ej čast nositi dres s tim brojem.

Mađutim, kako trenutno stoje stvari, u aktuelnom šampionu BiH Borcu niko od igrača neće nositi desetku, koju je do kraja prošle sezone nosio Dražan Međedović, piše „Euroblic“.

Očekivalo se da će najnovije pojačanje Borca Sead Bučan uzeti taj dres, ali po svemu sudeći on će nositi broj 26 tako da navijači neće gledati Borčevu „desetku“ na terenu.

Posljednji trener koji je zahtjevao da startni tim nastupa sa brojevima od 1 do 11 bio ej Stanislav Karasi 2007. godine, a tada je broj 10 nosio dugogodišnji kapiten Oliver Jandrić. Međutim, on se brzo vratio broju 21, a Borčeva desetka posljednjih godine bila je baksuzna za igrače koji su nosili ovaj dres.

Po povratku iz inostranstva broj deset je uzeo Jandrić koji je doživio težu povredu noge. Nekoliko sezona ovaj broj je pripadao Miodragu Babiću, a pomenuti fudbaler je na utakmici protiv Laktaša takođe doživio prelom noge. Mladom reprezentativcu BiH Nemanji Bilbiji, koji je takođe nosio desetku, za vrijeme igranja u prvom timu konstatovan je dijabetes.

Ljubiša Vukelja je u dva navrata igrao za Borac, a drugi put je zadužio desetku. Noseći taj broj imao je sukob sa trenerom Vladom Jagodićem koji ga je odstranio iz tima, a ubrzo je napustio i Banjaluku. Od dražena Međedovića koji je naslijedio broj deset od Vukelje, očekivalo se da se ustali u prvom timu i bude plejmejker, ali on nije bio standardan, a novi trneer Borca Zvezdan Cvetković saopštio mu je da ne računa na njega pa Međedović nije ni išao na pripreme i raskinuo je ugovor i napustio klub.

Bivši kapiten Borca Oliver Jandrić uprkos ružnom iskustvu kaže d abroj 10 ima svoju težinu.

„Po svemu što ste nabrojali ispada da je u Borcu desetka baš baksuzna. Ipak, ja vjerujem da je sve to splet okolnosti i da broj nema veze s tim. Istina je da se igrači koji nose broj deset na leđima suočavaju sa određenom težinom tog broja, ali samo treba dati sve od sebe na terenu i neće biti nikakvih problema“, rekao je Jandrić, prenosi „Euroblic“.

Tu težinu u sljedećoj sezoni Premije lige BiH niko od igrača neće osjetiti a dres sa brojem deset čekaće vlasnika bar do sljedećeg prelaznog roka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC