• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubio se zbog smrti druga na Hilsborou

Zbog osjećaja krivice za srmrt prijatelja kojem je prodao kartu za meč na stadionu u Hilsborou, na kojem je život izgubilo ukupno 96 ljudi, Britanac izvršio samoubistvo poslije 22 godine.

 Ubio se zbog smrti druga na Hilsborou Izvor: MONDO

Jedan britanski navijač oduzeo je sebi život bacivši se pod voz, jer nije mogao da živi sa osjećajem krivice da je odgovoran za smrt svog prijatelja na tragičnoj utakmici na stadionu Hilsborou 1989. godine, prenijela je britanska štampa.

Stefan Vajtl (50) prije 22 godine je prodao kartu svom prijatelju za utakmicu između Liverpola i Notingem Foresta u FA kupu, na kojoj je on tragično izgubio život, zajedno sa još 95 ljudi, na stadionu Šefilda u najvećoj tragediji u istoriji britanskog sporta.

Policija je uoči početka polufinalnog meča 15. aprila 1989. godine dozvolila velikom broju navijača da uđe na već krcat stadion, a zbog velike gužve više desetina ljudi ostalo je prignječeno na zaštitnoj ogradi tribine Leping lejn, dok su neki izgubili život nakon što je ograda pukla.

Tom prilikom povrijeđeno je 766 osoba, a više od 300 zadržano je u bolnici.

Vajtl je veoma teško primio vijest o smrti svog druga za koju se osjećao odgovornim, zbog čega se godinama borio sa depresijom i pio lijekove za smirenje. Više od dve decenije poslije tragičnog događaja nije mogao da se oslobodi krivice, zbog čega je odlučio da sebi oduzme život. On je to učinio u februaru, ali je javnost u Britaniji tek sada obaviještena o tome.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC