• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Partizan ili Zvezda?

Nema dileme kod superligaša: "O tituli odlučuju Partizan i Zvezda". "Vječiti" ne mogu da se slože i poručuju: "Mi ćemo biti prvaci".

 SUPERLIGA: Partizan ili Zvezda? Izvor: MONDO

Još dva dana je ostalo do početka šestog izdanja Superlige Srbije.

Malo klubova u novu sezonu ulazi sa šampionskim ambicijama. Može se reći da se po tom pitanju ništa nije primjenilo u odnosu na prethodne godine i da su glavni favoriti i ovaj put Partizan i Crvena zvezda.

Crno-bijeli žele da nastave sa osvajanjem titula i da petu godinu zaredom budu šampioni države. Na drugoj strani Topčiderskog brda namjeravaju da konačno prekinu niz "vječitog" rivala i da prvi put poslije 2007. Crvena zvezda bude ta koja će na kraju prvenstva biti najbolja.

I Vojvodina će tražiti svoju šansu, ali teško je očekivati da Novosađani mogu da pomrse konce Beograđanima.

"Sport network" je sproveo anketu među trenerima i igračima superligaša, koji su iznijeli svoja očekivanja od novog šampionata.

Evo šta od Superlige i nove sezone očekuje trener Partizana Aleksandar Stanojević.

"Mislim da bi FK Beograd mogao ponovo da se priključi vrhu, da Smederevo ima zapaženiju ulogu, dok je Rad već par sezona konstantan. Vidjećemo kakvi će biti novi superligaši Novi Pazar i Radnički... Za početak, očekujem da imaju dosta navijača, što je dobro za srpski fudbal", rekao je Stanojević.

Glavni cilj šampiona je titula.

"Očekujem petu titulu zaredom. Volio bih da i Zvezda i Partizan budu kvalitetni, jer to čini domaći šampionat zanimljivijim i privlači publiku na stadione. Pored "vječitih" tu je uvijek Vojvodina, a ispliva i neki novi klub. Jedva čekam da počne prvenstvo", poručio je Vladimir Volkov i naglasio da su njegove ambicije plasman u Ligu Evrope i "dupla kruna" u domaćim takmičenjima.

Potpuno iste ambicije ima njegov kolega iz Crvene zvezde Nenad Kovačević. Iskusni "vezista" vratio se na "Marakanu" zbog trofeja.

"Želimo oba domaća trofeja - Kup i prvenstvo i da što duže ostanemo u Evropi", naveo je na početku Kovačević.

"Za sve ove godine koliko nisam igrao u Srbiji mnogo se toga promenilo u najjačem takmičenju. U subotu igramo sa Spartakom, a prije pet-šest godina oni su bili u trećoj ligi. Mislim da su odlična ekipa i očekujem da baš oni budu iznenađenje", dodao je Kovačević.

Na pitanje novinara kome će titula ove godine, kapiten Zvezde odgovara: "Kome će? Pa, Zvezdi, vjerovatno".

Trener crveno-bijelih Robert Prosinečki svjestan je da njegov klub uvek ima velike ambcije, kao što su osvajanje prvenstva, Kupa i ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

"Šta ćemo od toga uspjeti - ostaje da vidimo. Možemo da se nadamo da ćemo ove godine mi da budemo favoriti nakon četiri titule Partizana i da ćemo osvojiti prvenstvo. To je najveći cilj i on mora da se ispuni. Ulazak u Ligu Evrope zavisi od Rena, a ja mislim da se i tu može, kao i u Kupu. Pokušaćemo na sva tri fronta, pa ćemo vidjeti dokle može Crvena zvezda. Vjerujem da imao dobru ekipu, da smo uhvatili ritam i da ćemo sve bolje i bolje igrati", objašnjava Veliki Žuti.

On očekuje da pored dva favorita, Partizana i Crvene zvezde, Vojvodina i u ovoj sezoni pokaže najviše.

"Promijenila je trenera, ali joj je ekipa manje više ostala ista. Imali su problem sa Vaducom. Vjerujem da će oni opet biti oko trećeg mjesta. Tu su Rad, Spartak... i njih vidim u samom vrhu. Ipak, o tituli će odlučivati Partizan i Zvezda", rekao je Robi i kao iz topa odgovorio na dodatno pitanje ko će pobijediti u šampionskoj trci: "Mi".

Igrači ostalih klubova, kao i treneri, takođe ističu da će "vječiti" odlučivati o tituli. Vojvodinu i Rad mnogi i ove godine vide u vrhu tabele,a kao potencijalno iznenađenje izdvaja se i Novi Pazar. Među klubovima koji ne bi trebalo da strepe za opstanak spominju su još Spartak i OFK Beograd.

Očekivanja iz drugih klubova možete pogledati na našem sajtu - www.mondo.rs

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC