• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Vrijeme je da pobijedimo na startu!

Trener Crvene zvezde izjavio je da on i igrači jedva čekaju nedjeljni duel protiv Spartaka, kojim za njih počinje novi šampionat Srbije.

 Prosinečki: Vrijeme je da pobijedimo na startu! Izvor: MONDO

Nijedan trener ne voli da preuzme ekipu na sredini sezone, sa naslijeđenim igračkim kadrom i naslijeđenim problemima.

Robert Prosinečki imao je sedam-osam mjeseci da ekipu Crvene zvezde učini "svojom", a da za to vrijeme nije mlatio praznu slamu, vidjelo se u revanšu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Ventspilsa (7:0).

Sada je na redu Jelen Super liga, u kojoj hrvatski stručnjak sa crveno-bijelima kreće od nule, a ne sa "minus pet" u odnosu na Partizan, kao u martu.

"Najgore je kada ste na dugim pripremama i samo trenirate. Utakmice su, ipak, nešto drugo i zato se svi u klubu radujemo početku borbe za bodove", rekao je Prosinečki.

"Osim toga, vrijeme je da Zvezda konačno pobedi na startu prvenstva i razbije tu lošu tradiciju", podsjetio je na činjenicu da su crveno-bijeli u posljednjih deset sezona samo dva puta trijumfovali na startu prvenstva!

Prosinečki očekuje izuzetno težak meč u Subotici, jer je Spartak "jedna od pet najboljih ekipa u Srbiji".

"Naše ambicije su jasne, u svakom meču želimo da dominiramo. Uvjeren sam da smo kvalitetniji od Spartaka, ali isto tako znam da nam neće biti lako, pošto oni imaju nekoliko veoma iskusnih i kvalitetnih igrača".

"Imaju jednog reprezentativca, brzi su, imaju dobru kontru i polukontru. Proljetos su nas namučili na Marakani. Iako ih nismo pobijedili bila je to jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali, jer smo od 0:1 preokrenuli na 2:1, stvorili mnogo šansi, izveli 20 kornera i apsolutno dominirali".

Tim sa Marakane u Subotici neće imati Brazilca Evandra, koji se još nije oporavio od povrede ramena zarađene na gostovanju u Letoniji.

"Evandro je mnogo bolje, ali neće putovati u Suboticu. Vidjećemo kako će biti njegovo stanje uoči meča sa Renom, ali zdravlje je najvažnije i nećemo ništa forsirati".

Posebnu priču, kao i uvijek, predstavlja štoper iz Gane Li Adi.

"Ni on sigurno neće igrati protiv Spartaka. Vrijedno radi, ali još nije na nivou koji je potreban za ispunjavanje profesionalnih zahtjeva", objasnio je Prosinečki.

Optimizam uoči duela u Subotici izrazio je i mladi reprezentivac Srbije Darko Lazović, koji je tokom konferencije za medije dobio veliki komplimet od trenera.

Prosinečki je, naime, za Lazovića rekao da je "prestao da bude talenat i da je postao igrač".

"Neće nam biti lako. Dva puta u prošloj sezoni Spartak nas je prilično namučio. Spremni smo, međutim, da ponovimo dobru partiju iz revanša sa Ventspilsom i pobijedimo. Trijumf od 7:0 mnogo nam je značio na planu samopouzdanja i sada želimo da nastavimo seriju", zaključio je Lazović.

Utakmica Spartak - Crvena zvezda igra se u nedjelju od 17.30 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC