• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pomozi, bože!

Lopta će na terenima Jelen Super lige krenuti u subotu od 17.30 časova. Aktuelni šampion Partizan igra od 20 časova, a Crvena zvezda u nedjelju od 17.30.

 JSL: Pomozi, bože!  Izvor: MONDO

Poslije 11 nedjelja pauze i četvrte uzastopne Partizanove titule, počinje nova sezona u elitnom fudbalskom takmičenju Srbije!

Tokom ljeta smo se "zabavljali" prelaznim rokom, neuspjelim pokušajem Crvene zvezde da izdejstvuje promjene u sistemu takmičenja i organima FSS, galimatijasom oko popune Super lige u trouglu BASK - Novi Pazar - Inđija...

Paralelno su se odvijale pripreme, za mnoge je predah trajao svega 15-20 dana.

Fokus je bio na učesnicima kvalifikacija za evrokupove, gdje su opstali Partizan i Zvezda, Rad završio takmičenje na častan način, a Vojvodina brukanjem protiv Vaduca.

Od subote na scenu stupaju i ostali timovi, otvoriće se kapije stadiona širom zemlje.

Dominantan po broju učesnika Super lige (mada ne kao ranije) ostao je Beograd sa pet klubova.

Sjever zemlje zastupljen je sa tri tima - Vojvodinom, subotičkim Spartakom Z. v. i Hajdukom iz Kule, dok Srbija južno od glavnog grada ima osam ekipa.

To su: Smederevo, Jagodina, Borac iz Čačka, Metalac iz Gornjeg Milanovca, užička Sloboda Sevojno, Javor iz Ivanjice, kao i novajlije Radnički 1923 iz Kragujevca, odnosno Novi Pazar.

Mnogi klubovi obavili su, ili obavljaju, krupne radove na poboljšanju infrastrukture (čitaj: obnavljaju stadione, podižu reflektore...), što se stalno pominje kao jedan od ključnih preduslova za bolju posjetu na superligaškim utakmicama.

Mečevi pod reflektorima, ostaće, ipak, prilično rijetka pojava.

U prvom kolu odigraće ih Partizan - Novi Pazar i Vojvodina - Radnički 1923 (subota, 20.00), dok je preostalih šest utakmica zakazano u dnevnom terminu.

U subotu od 17.30 igraju OFK Beograd - Hajduk, Smederevo - BSK i Jagodina - Sloboda Sevojno, a u nedjelju u isto vrijeme Spartak - Crvena zvezda, Rad - Metalac i Javor - Borac.

Što se tiče titule, jasno je da će se glavna borba voditi između Partizana i Zvezde.

Vojvodina ima igrački kadar da zaprijeti "vječitima", ali poslije odlaska trenera Milinkovića, suspenzije predsjednika Butorovića i pomenutog ispadanja iz Evrope, prvo mora na terenu da pokaže da zaslužuje zvanje favorita.

Ostatak lige, kao i obično, predstavlja priličnu nepoznanicu.

Poslije velikih promjena u svim sastavima, nemoguće je unaprijed izdvojiti kandidate za gornji dio tabele, odnosno za selidbu u Prvu ligu Srbije. Ko se bavi takvim prognozama, rizikuje da ga stvarnost brzo demantuje.

Želje pred start sezone svode se na nekoliko opštih mjesta: regularnost, kvalitetniji fudbal, bolje suđenje, više autoriteta u rukovođenju takmičenjem...

Ako se između dva kola opet ne bude pričalo o samoj igri, nego se bude vodila "bitka" saopštenjima i čekale odluke raznih komesara i disciplinskih organa - znaćemo da smo i dalje na "slijepom kolosjeku".

Superliga Srbije - 1. kolo.

OFK Beograd - Hajduk (17,30h)
Jagodina - Sloboda Sevojno (17,30h)
Smederevo - BSK (17,30h)
Partizan - Novi Pazar (20h)
Vojvodina - Radnički 1923 (20h)

Nedjelja:

Rad - Metalac (17,30h)
Spartak - Crvena zvezda (17,30h)
Javor - Borac (17,30h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC