• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Salihović srušio šampiona, Gustavo spasio Bajern

Hofenhajm bolji od Dortmunda 1:0, Bavarci do trijumfa u Volfsburgu golom Gustava u posljednjim trenucima. Maksimalni Majnc i Hanove

 BUNDES: Salihović srušio šampiona, Gustavo spasio Bajern Izvor: MONDO

Poslije dvije utakmice u novoj bundesligaškoj sezoni maksimalni učinak imaju Majnc i Hanover, šest bodova bi mogli da skupe i Borusija iz Menhenglabaha ili Štutgart, koji se međusobno sastaju od 18,30, kao i Verder, ako u nedelju pobijedi u Leverkuzenu.

Šampion iz Dortmunda je ostao na tri, jer je poražen u Sinshajmu, a Bajern je prvi plijen uzeo u Volfsburgu pogotkom u 91. minutu!

Bavarci, lišeni pomoći Arjena Robena, poslije šokantnog poraza na startu šampionata na Alijanc areni od Borusije iz Menhengladbaham (0:1), na gostovanju Volfsburgu osvojili su tri boda – 1:0. Mrežu rivala u novoj sezoni zatresli su poslije više od 180 minuta igre, jer im je slavlje donio Luiz Gustavo, pojačanje iz Hofenhajma, na asistenciju Franka Riberija u 91. minutu!

„Vukovi“ su ostali na samo jednoj pobjedi nad Bajernom u 11 mečeva.

„Milioneri“ su poslije furioznog starta i trijumfa nad Hamburgom (3:1) izgubili u Sinshajmu minimalnim rezultatom. Hofenhajm je pobjedonosni gol postigao već u devetom minutu. Sejad Salihović je sjajno izveo slobodan udarac i donio cio plen domaćinu.

Jalovo je djelovala ekipa Jirgena Klopa. Najbliža izjednačenju bila je poslije udarca glavom Santane, kada je lopta pogodila prečku u 563. minutu.

Na terenu nije bilo povrijeđenog Nevena Subotića, baš kao ni Gojka Kačara u sastavu Hamgurga, koji je remizirao sa Hertom – 2:2.

Ceh za ubjedljiv neuspjeh Šalkea u prvoj rundi u Štutgartu (0:3) platio je Keln iako je u Gelzenkirhenu poveo rano, već u 12. minutu preko Lukasa Podolskog. Golovima u finišu prvog (iz penala) i na startu drugog poluvremena Klas Jan Huntelar je preokrenuo rezultat, a kasnije su Luis Holtbi, Raul i ponovo Huntelar, svojim trećim golom, dokusurili goste – 5:1.

Majnc je i prošle sezone odlično startovao, pa ne treba da čudi što je poslije uspjeha protiv Bajera iz Leverkuzena savladao i Frajburg kao gost – 2:1. Četvrtoplasirani tim iz prethodne Bundeslige, Hanover, nastavio je sa dobrim partijama, pa je „trojku“ upisao u Nirnbergu – 2:1.

Parovi i rezultati 2. kola:

Frajburg – Majnc 1:2 (0:0)
/Sise 90+1 - Rise 64, Čupo Moting 79/

Hamburg – Herta 2:2 (1:1)
/Petrić pen 25, Son 61 – Torun 43, Mijatović 88/

Hofenhajm – Borusija Dortmund 1:0 (1:0)
/Salihović 9/

Nirnberg – Hanover 1:2 (0:2)
/Pekhart 56 - Adelaue 16, Roš pen 27/

Volfsburg – Bajern 0:1 (0:0)
/Gustavo 90+1/

Šalke – Keln 5:1 (1:1)
/Huntelar pen 42, 47, 84, Holtbi 48, Raul 59 - Podolski 12/

Borusija M'gladbah – Štutgart 18,30

Nedelja

Kajzerslautern – Augsburg 15,30
Leverkuzen – Verder 17,30

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC