• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri fudbalera Pari Sen Žermena suspendovana zbog vrijeđanja navijača

Fudbaleri PSŽ-a kažnjeni su zbog vrijeđanja navijača protivničke ekipe Olimpika iz Marseja.

 Fudbaleri PSŽ kažnjeni zbog vrijeđanja navijača Izvor: Profimedia

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske kaznila je četiri igrača Pari Sen Žermena suspenzijom od jedne utakmice zbog uvredljivog skandiranja protivničkim navijačima Olimpika iz Marseja u domaćem prvenstvu. Iako su slavili 4:0, fudbaleri nisu mogli da se obuzdaju, pa će zbog toga snositi posljedice.

Iako su sva četvorica igrača uputila izvinjenja, komisija je kaznila Usmana Dembelea, Ašrafa Hakimija, Randala Koloa Muanija i Levena Kurzavu, nakon što su snimljeni kako vrijeđaju igrače Olimpika poslije pobjede, a utakmica je odigrana prije mjesec dana. Klub je takođe kažnjen zatvaranjem jednog dijela tribine na dvije utakmice, nakon homofobnih uzvika na ručun protivničkih fudbalera.

Zbog sličnih neprijatnih situacija, francuski klubovi su već nekoliko puta kažnjavani novčano ili zatvaranjem tribina, ali ovakve scene ne prestajemo da gledamo u Ligi 1. Trenutno zakon u Francuskoj predviđa zatvorsku kaznu do godinu dana i novčanu od 45.000 evra za vrijeđanje homoseksualaca u javnosti.

Poslije utakmice na "Parku prinčeva" koja je odigrana pre četiri godine takođe između PSŽ i Marseja, francuska liga pokrenula je akcioni plan kojim je omogućila navijačima da prijave incidente kojima su svjedočili. Trenutno PSŽ se nalazi na petom mjestu La Lige sa osvojenih 12 bodova, a ekipa Olimpika iz Marseja zauzela je 12. mjesto sa upisanih 9 poena.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC