• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Izraelu rat, navijači slavnog kluba izabrali stranu!

Autor Dušan Ninković

Dok čitav svijet priča o ratu Izraela i Palestine, navijači škotskog Seltika znaju na čijoj su strani.

 Navijači Seltika podržali Palestince Izvor: Profimedia

Fudbaleri Seltika lako su i ubjedljivo savladali Kilmarnok (3:1) u osmom kolu Premijer lige Škotske, ali taj rezultat nije privukao pažnju svetskih medija. Ono što su uradili navijači tima iz Glazgova jeste - pošto su na stadionu među zeleno-bijelim dresovima i tradicionalnih irskih simbola mogle da se vide zastave Palestine i podrška narodu na toj teritoriji!

Navijači Seltika razvili su na tribinama nekoliko ogromnih zastava Palestine, na čijoj se teritoriji od jutros ratuje. Jedinice Hamasa napale su Izrael, porušile ogradu sa bodljikavom žicom koja je bila jedina prepreka, a zatim počeli da ubijaju civile i vojnike. Pretpostavlja se da je više stotina ljudi izgubilo život na početku rata, a Hamas je brojne izraelske vojnike uzeo za taoce i odveo na teritoriju sa koje je izvršen napad.

Pojedini svjetski lideri poput predsjednika SAD Džoa Bajdena osudili su napad Hamasa na Izrael, ali navijači Seltika se nisu previše obazirali na takve stavove! "Slobodna Palestina", pisalo je na transparentu koji su tokom meča razvili navijači škotskog kluba koji i ove sezone gazi ka šampionskoj titulu. 

Izvor: Profimedia

Podsjećamo, Hamas je jutros napao, a pretpostavlja se da je prvi udar izvršen iz tri pravca - najspektakularniji pokušaj bio je paraglajderima, koji su uspjeli da se provuku ispod radara protiv-vazdušne odbrane Izraela. Ipak, Izraelci su kasnije u toku dana odgovorili granatiranjem Gaze, a zbog toga je Hamas najavio da će uskoro napasti čak i Tel Aviv!

Vjeruje se da je oko 150 raketa ispaljeno na Tel Aviv, a da je broj žrtava sa obje strane izuzetno visok. Takođe, pojas Gaze je gotovo čitav dan bez struje, pa su uslovi za život u tom dijelu izuzetno teški. Iz Tel Aviva se oglasio i vladika Arsenije, koji je sa srpskim hodfočasnicima posjetio Izrael!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC