• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona odoljela u Madridu

Prvi ovosezonski "El klasiko", odigran za Superkup Španije, okončan je neriješenim rezultatom: Real - Barselona 2:2 (1:2). Revanš u srijedu na Nou Kampu.

 Barselona odoljela u Madridu Izvor: MONDO

Strijelci za Real u dinamičnoj, ali na momente i "prljavoj" utakmici, bili su Mesut Ozil u 13. i Ćabi Alonso u 54. minutu, dok su golove za gostujući tim postigli David Vilja u 36. i Leo Mesi u 45. minutu.

Real je bio mnogo bolji u početnoj fazi meča, ali je Barselona pokazala klasu u finišu prvog poluvremena, kada je uspjela da preokrene rezultat uprkos ne baš sjajnoj igri.

Žoze Murinjo na teren je poslao prvih 11 iz prošle sezone, a u nastavku dao šansu novajlijama Fabiju Koentrau i Kaljehonu.

Na drugoj strani je Pep Gvardiola morao da "miješa karte", prije svega zbog povrede Pujola. Na klupi je ostavio Pikea, Ćavija i Pedra (svi zaigrali kasnije), dok su od starta u timu bili Aleksis Sančez i Tijago Alkantara.

"Kraljevi" su poveli poslije akcije Karima Benzeme, koji je uposlio Ozila tako da je Turčin iz Njemačke sa desetak metara mogao da pita Valdeza u koji dio mreže da mu pošalje loptu.

Izjednačio je Vilja fenomenalnim pogotkom sa ivice kaznenog prostora, u gornji lijevi ugao (slično šutu Borhe na revanš meču Crvena zvezda - Ventspils), da bi Mesi iskoristio smušenost Marsela i Pepea da u svom stilu matira Kasiljasa pred sam odlazak na odmor.

Alonso je postavio konačan rezultat udarcem sa gotovo istog mjesta sa kojeg je pogodio Vilja, s tim da je Realov zadnji vezni tukao po zemlji.

Bilo je do kraja šansi na obe strane, viđen je i pokoji žestok start, kao i pokušaj da se sudija "navuče" na sviranje penala... Rezultat je, ipak, ostao 2:2.

Rivalstvo dva kluba možda će već od revanša Superkupa u srijedu biti bogatije za umijeće Seska Fabregasa, koji definitivno prelazi iz Arsenala u Barselonu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC