• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su već izborili EURO 2024: Pet timova već imaju vize!

Autor Nikola Lalović

Podijeljeno je prvih pet mjesta na narednom Evropskom prvenstvu!

 Pet timova izborilo EURO 2024 Izvor: Profimedia/Jose Hernandez / Anadolu

Nakon još jedne večeri reprezentativnog fudbala dobili smo pet timova koji već sada mogu da se pohvale vizom za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Srbija je nažalost daleko od toga, bar prije meča sa Crnom Gorom u utorak, ali neki su se već obezbijedili. Vidjeli smo kiks Švajcarske u meču sa Bjelorusijom, poraz Hrvatske od Velsa koji bi mogao da im napravi ogroman problem, ali i još nekoliko jako bitnih mečeva.

U grupi A Španija je savladala Norvešku sa 1:0 i tako izvadila dvije vize za Euro, sebi i Škotima. "Furija" i Škoti imaju po 15 bodova, a treći u grupi su Norvežani sa 10, ali i sa sedam odigranih mečeva. To znači da su im ostala samo još potencijalna tri boda da osvoje i za njih nema velikog takmičenja. 

Francuska se prošetala u svojoj grupi i na šest mečeva ima isto toliko pobjeda, pa je sa 18 bodova na dva kola prije kraja sigurna. Grci su drugi sa 12 bodova, a Holandija je pred ogromnim razočaranjem jer imaju devet i treći su u grupi. Naredni meč sa Grcima im je biti ili ne biti.

Još jedan tim koji se prošetao svojom grupom je Belgija. Iako to više nije onaj tim koji je jurio medalje na Mundijalima imaju 16 bodova iz šest mečeva ispred Austrije sa 13 i Švedske sa tek šest na trećem mjestu. Doduše Šveđani imaju još tri meča da odigraju pa Austrija čeka vizu za Euro, mada je jako, jako blizu. Peti tim koji je već na Evropskom prvenstvu je Portugal koji je stopostotan sa sedam pobjeda iz sedma mečeva i odavno se zna da su prošli dalje. Slovaci su tu drugi sa 13, Luksemburg ima 11, BIH 9, a Island 7 i velika će se borba voditi za to drugo mjesto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC