• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Srbije za Crnu Goru! Piksi opet mijenja formaciju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte u kom sastavu bi Srbija trebalo da igra protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (utorak, 20.45).

 Sastav Srbije za meč protiv Crne Gore Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak (20.45) na stadionu "Rajko Mitić" igra najvažniju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ako Srbija želi da poslije 24 godine ode na završni kontinentalni turnir, neophodno je da pobijedi Crnu Goru, što nije tako lak zadatak - pošto su u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojili tek dva boda manje od "orlova", s tim da su odigrali i utakmicu manje od srpske selekcije.

Kada se na to doda i da Srbija ne može da bude prezadovoljna zbog dva poraza od Mađarske u mjesec dana, kada ipak nije djelovala dovoljno dobro, posebno u odbrani, jasno je da će tim Dragana Stojkovića morati da podigne nivo igre i da uz pomoć navijača napravi najveći korak ka plasmanu.

Na konferenciji za medije selektor Dragan Stojković djelovao je samouvjereno i poručio je da fudbaleri dobro znaju da je pred njima "meč istine", ali istovremeno je izrazio i bojazan zbog povreda. Nije direktno poručio o kome se radi, pošto je plan da ovoga puta sačuva informacije od Crnogoraca, ali je nažalost sve izvjesnije da ćemo ponovo biti bez Miloša Veljkovića, uz nadu da više ničiji status neće narušiti Piksijeve planove.

Sudeći po onome što smo vidjeli u Budimpešti, Srbija će se vratiti u formaciju 3-4-2-1, pošto se ona sa četvoricom u posljednjoj liniji nije pokazala u prvom poluvremenu meča sa Mađarskom. Već na pauzi, Stojković je odlučio da napravi taktičke promjene koje su dale rezultat u kvalitetu igre našeg tima. A, kakve bi personalne promjene mogli da vidimo?

Iako je primio šest golova iz svega 12 udaraca u okvir gola, Vanja Milinković-Savić "ne mrda" sa gola Srbije. Uz njega bi u zadnjoj liniji trebalo da budu Strahinja Pavlović, Nemanja Gudelj i Nikola Milenković, baš kao što je bio slučaj i u Podgorici prije sedam mjeseci. Postoji bojazan od toga kako će se Gudelj snaći u skoku protiv Krstovića, kao i da li Milenković može da povrati formu koja ga već godinu dana ne prati u dresu Srbije, ali čini se da još ima prednost u odnosu na Erakovića i Babića, najviše zbog iskustva.

Po bokovima selektor ima veliki izbor, a očekuje da desno vidimo Andriju Živkovića, dok bi lijevo mogao da bude Filip Kostić. U sredini terena siguran je Saša Lukić, a iako je Ivan Ilić oduševio na prethodnom meču u Crnoj Gori, čini se da će mu sada partner biti Sergej Milinković-Savić jer Srbija mora odmah ofanzivno da krene.

Iza napadača - što će biti Aleksandar Mitrović - sigurno ćemo vidjeti kapitena Dušana Tadića, koga je selektor odmarao, dok bi kraj njega mogao da bude Mijat Gaćinović, da bi sa Kostićem pravio višak i brzinom opteretio desnu stranu odbrane Crne Gore.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Crnu Goru: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Gaćinović, Tadić - Mitrović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC